Apple introduceert nieuwe iPads

Jonathan Maes
Written By Jonathan Maes

Jonathan is an academic researcher at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Op een keynote gisteren heeft Apple nieuwe iPads geïntroduceerd. Er zijn twee nieuwe modellen aangekondigd: de iPad Air 2 en de iPad Mini 3.

2014-10-16_21-39-04

De nieuwe Air heeft hetzelfde design als het vorige model, maar is nog dunner met een dikte van 6,1 mm. Daarmee is de Air 2 volgens Apple de dunste tablet ter wereld. Ook de Mini 3 gebruikt hetzelfde ontwerp. Een Touch ID vingerafdruklezer vinden we terug bij beide toestellen.

De Air heeft een beelddiagonaal van 9,7 inch meegekregen en beschikt over een Retina-resolutie. De system on a chip is hier de A8X, een opgevoerde versie van de Apple A8. De M8 co-processor is eveneens aanwezig. De camera aan de achterkant heeft een upgrade naar 8 megapixels gekregen met allerlei nieuwe functies.

Wat betreft de iPad Mini 3 heeft Apple weinig bijgewerkt. Enkel de Touch ID lezer is nieuw, verder zijn de specificaties identiek aan de iPad Mini 2: de A7 processor en een 5 megapixel camera. Voor het eerst zijn beide iPads ook te verkrijgen in een gouden kleurtje. Een overzichtje van de prijzen vind je hieronder:

Schermafdruk 2014-10-16 20.46.44

Leave a Comment