Tech Nieuws

Meet Vivaldi, de opvolger van Opera browser

Geheel onverwacht is vandaag een gloednieuwe internetbrowser gelanceerd: Vivaldi. De browser wordt ontwikkeld door oprichter en voormalige baas van Opera. Opvallend is dat Vivaldi een groot aantal kenmerken deelt met de Spartan browser die standaard wordt meegeleverd met Windows 10. Volgens Vivaldi is Opera het noorden kwijt, wat ook de reden was om een splinternieuwe browser te creëren.

Vivaldi neemt ook een aantal eigenschappen over van Opera: zo is standaard Speed Dial geïnstalleerd en zijn er mouse gestures. Wat je ook kan doen is verschillende websites afzonderen tot één tabblad, handig als je wat meer structuur in je browserleven wilt brengen. Het design is vrij minimalistisch: aan de linkerkant vinden we een menubalk zodat er meer plaats is voor tabbladen bovenaan. De kleur van Vivaldi wordt trouwens bepaald door de website die je bezoekt: een leuke extra touch. De eerste tests wijzen uit dat Vivaldi ook een lichtere browser is dan bijvoorbeeld Google Chrome, handig voor computers die een beperkte hoeveelheid RAM-geheugen hebben.

VIVALDI

De nieuwe browser bevindt zich momenteel in een Technical Preview fase en is verre van klaar, zo ontbreken er nog een aantal functies. Geïnteresseerden kunnen de Vivaldi Technical Preview echter al downloaden op de officiële site.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Smartphones en Tablets Tech Nieuws

Specs Oppo Find 7 bekendgemaakt: 5,5 inch en 1440p

  Smartphone-fabrikant Oppo heeft net enkele specificaties bekendgemaakt van haar nieuwste vlaggenschip: de Oppo Find 7. Het is meteen duidelijk
Mobile Smartphones en Tablets Tech Nieuws

Xiaomi wil 40 miljoen smartphones verkopen in 2014

Chinese smartphone-fabrikant Xiaomi heeft een heel ambiteus plan voor 2014: het bedrijf wil namelijk 40 miljoen smartphones verkopen het komende