Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain – Gameplay

Jonathan Maes
Written By Jonathan Maes

Jonathan is an academic researcher at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Kojima Productions gaf een voorsmaakje op de Tokyo Game beurs. Een inzicht werd gegeven op de verschillende gameplay-elementen die nieuw zijn voor deze reeks. De trailer is voorlopig enkel beschikbaar in het Japans.

Men ziet hoe Big Boss gedropt wordt in het oerwoud met als missie het bedrijven van een gevangene. Het hoofdpersonage klimt via rotsen en maakt gebruik van een reeks nieuwe gadgets om zijn doel te bereiken en uit de handen te blijven van zijn vijanden. Opvallend is een mijn die verstopt zit in een opblaasbare versie van Snake.

Metal Gear Solid V The Phantom Pain HD Wallpaper

Er is eveneens een mogelijk om bevriende troepen op te roepen ter ondersteuning. In de video is er sprake van een nieuw personage genaamd “Quiet”, of dit goed of slecht nieuws is wordt in het midden gelaten.

Quiet kan zichzelf onzichtbaar maken en vliegt door de jungle. Deze dame blijkt een heuse sniper te zijn die tactisch te werk gaat.

Metal Gear Solid V The Phantom Pain Download Wallpaper

De wachters kregen ook een upgrade onder de vorm van volledig body armour, die normale kogels kan weerstaan. Big Boss dient andere methodes te zoeken om de vijanden te doden. De prothese van het hoofdpersonage ontpopt zich ook als een doeltreffend en beducht elektrisch stroomwapen.

Hideo Kojima bevestigd ook dat de game in 2015 in de winkels zal liggen.

[su_youtube url=”http://www.youtube.com/watch?v=b2cYlwPMMRs”]

 

Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain kan je hier bestellen.

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment