iOS Tech Nieuws

Apple introduceert grotere iPad Pro

Er doken al een tijdje geruchten op maar gisteren maakte Apple het dan ook officieel bekend: een grotere variant van de iPad die door het leven zal gaan als de iPad Pro. De tablet van Apple heeft een grootte van 12,9 inch meegekregen en blijft het 4:3 beeldformaat behouden. De Pro krijgt er een nieuwe resolutie bij van 2732 op 2048, wat in totaal neerkomt op 5 miljoen pixels en een 77% hoger aantal dan de andere Retina iPads.

2000731893

Het hartje van de iPad Pro zal de nieuwste A9X system on a chip zijn, die naar eigen zeggen 1,8 keer sneller is dan de vorige generatie. Volgens Apple gaat het om een ‘Desktop Class CPU’ en ‘Console Class Graphics’.

De grotere iPad deelt veel gelijkenissen met de Surface Pro van Microsoft. Het concurrerende bedrijf verscheen zelfs op de keynote van de iPad Pro om de mobiele Office-suite voor te stellen. Er zal een optioneel Smart Keyboard verkrijgbaar zijn, die een magnetische connector krijgt. Opvallend is ook de aanwezigheid van een stylus, de Apple Pencil gedoopt. De Pen heeft een Lightning-connector en kan onder andere de druk berekenen. De iPad Pro krijgt ook vier speakers en de accuduur blijft met 10 uur gebruik gelijk.

AP_apple_event_pencil_jef_150909_4x3_992

Apple gaat de iPad Pro in november uitbrengen in Amerika, al is de kans groot dat het model ook in Europese winkels gaat liggen voor het eind van het jaar. De goedkoopste variant kost daar 799 dollar en biedt 32 gigabyte aan opslagcapaciteit.

09

De gewone iPad van 10 inch heeft geen upgrade gekregen en blijft dus gewoon de iPad Air 2. Wel heeft Apple een nieuwe iPad Mini aangekondigd, het vierde model intussen. Die beschikt over dezelfde A8X chip zoals in de Air 2.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Smartphones en Tablets Tech Nieuws

Specs Oppo Find 7 bekendgemaakt: 5,5 inch en 1440p

  Smartphone-fabrikant Oppo heeft net enkele specificaties bekendgemaakt van haar nieuwste vlaggenschip: de Oppo Find 7. Het is meteen duidelijk
Mobile Smartphones en Tablets Tech Nieuws

Xiaomi wil 40 miljoen smartphones verkopen in 2014

Chinese smartphone-fabrikant Xiaomi heeft een heel ambiteus plan voor 2014: het bedrijf wil namelijk 40 miljoen smartphones verkopen het komende