Apple TV vernieuwd en kan spelletjes spelen

Jonathan Maes
Written By Jonathan Maes

Teacher by day, geek by night. He holds an MSc degree in Communications and has been passionate about games since the NES was released.

Het is al een hele tijd geleden dat Apple haar Apple TV introduceerde, maar nu komt het bedrijf met een volledig nieuw model en nieuwe features. Het apparaatje biedt nu ondersteuning voor Siri en dat zal dan ook een belangrijke manier worden op de Apple TV te besturen. Verder is de afstandsbediening volledig vernieuwd en bevat deze naast de gebruikelijke knopjes ook een touchpad.

apple-iphone-6s-live-_1290.0

De chip van de nieuwe Apple TV is dezelfde als die van de iPhone 6 en 6 Plus, de A8. Het toestel draait op een nieuw besturingssysteem van Apple, tvOS. Ook een App Store zal te vinden zijn in de Apple TV en apps krijgen een prominente rol. Games zullen ook gespeeld kunnen worden, zo werd onder andere Crossy Road voorgesteld voor de Apple TV met een exclusieve multiplayermodus. Je kan andere iDevices gebruiken als afstandsbediening voor spelletjes maar ook gamepads zullen ondersteund worden. Er verschijnt een exemplaar met 32GB opslag voor €149, terwijl het 64GB exemplaar voor €199 van eigenaar wisselt.

apple-iphone-6s-live-_1304.0

Fotobronnen: The Verge

Leave a Comment