Gaming iOS Tech Nieuws

Apple TV vernieuwd en kan spelletjes spelen

Het is al een hele tijd geleden dat Apple haar Apple TV introduceerde, maar nu komt het bedrijf met een volledig nieuw model en nieuwe features. Het apparaatje biedt nu ondersteuning voor Siri en dat zal dan ook een belangrijke manier worden op de Apple TV te besturen. Verder is de afstandsbediening volledig vernieuwd en bevat deze naast de gebruikelijke knopjes ook een touchpad.

apple-iphone-6s-live-_1290.0

De chip van de nieuwe Apple TV is dezelfde als die van de iPhone 6 en 6 Plus, de A8. Het toestel draait op een nieuw besturingssysteem van Apple, tvOS. Ook een App Store zal te vinden zijn in de Apple TV en apps krijgen een prominente rol. Games zullen ook gespeeld kunnen worden, zo werd onder andere Crossy Road voorgesteld voor de Apple TV met een exclusieve multiplayermodus. Je kan andere iDevices gebruiken als afstandsbediening voor spelletjes maar ook gamepads zullen ondersteund worden. Er verschijnt een exemplaar met 32GB opslag voor €149, terwijl het 64GB exemplaar voor €199 van eigenaar wisselt.

apple-iphone-6s-live-_1304.0

Fotobronnen: The Verge

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden