Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

 

Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden op sociale media is erg populair, maar hiervoor heb je echter een computer nodig, waardoor het opnemen niet bepaald gebruiksvriendelijk is. Ook zijn deze capture cards vaak erg duur, met prijzen boven de 200 euro die niet uitzonderlijk zijn. AVerMedia heeft daarom met de Game Capture HD C281 een zeer interessant product op de markt gezet, het toestelletje claimt namelijk prima beelden op te nemen in hoge definitie terwijl er geen computer vereist is. Voor het opnemen van gameplayfilmpjes lijkt de Game Capture HD dus ideaal, maar dat gaan we uiteraard even testen.

Wat kan je allemaal doen met de Game Capture HD?

In eerste instatie is de Game Capture HD uiteraard een apparaat om gameplay van gameconsoles op te nemen of te ‘recorden’. De C281 bevat naast een opname-functie ook heel wat andere leuke features, zo kan je onder andere met één druk op de knop een screenshot nemen.

Met de handige User Interface kan je allerlei instellingen wijzigen, waaronder de beeldkwaliteit. Voor onze tests hebben we de beeldkwaliteit op optimale settings gehouden. Het opnemen gebeurt via de Component-kabel en wordt daarna op een informatiedrager naar keuze geplaatst. Er is ruimte voorzien voor een interne 2.5 inch harde schijf, maar aan de voorkant van de Game Capture HD vind je ook een USB-poort terug voor het aansluiten van een USB Stick of externe harde schijf. De fabrikant raadt wel aan om een NTFS-apparaat te gebruiken om goede opnames te verzekeren.

Specificaties
 • Signaal Input:
 • Component
 • Audio L/R
 • Signaal Output:
 • Component
 • Audio L/R
 • Opslag:
 • Intern: 2.5 inch (9.5 mm of 12 mm) harde schijf
 • Extern: Snelle USB Stick of externe harde schijf
 • Opnameformaat:
 • MP4/AVI (Codec: H.264 en AAC)
 • Ondersteunde resoluties: 480i/480p/576i/576p/720p/1080i/1080p (50/60 Hz)


Op de verpakking heeft AVerMedia het volgende over de Game Capture HD te melden:

 • HD Gameplay opnemen in 1080i
 • Geen PC nodig
 • Capture met één klik
 • H.264 hardware compressie
 • Neem screenshots tijdens het gamen of afspelen
 • Ingebouwd HDD-slot (2.5 inch)
 • Real-time opnames
 • Ondersteuning voor Pass-thru
 • Afstandsbediening
Verpakking en inhoud

Het apparaat zit stevig verpakt in een mooie doos, waarop alle nodige details vermeld zijn. Aan de voorkant kunnen we even een snelle blik werpen op de Game Capture zelf, en op de achterkant staan alle specificaties vermeld.


In de doos zelf vinden we de Game Capture HD, een standaard netsnoeraansluiting (12V/1.5A), een kleine afstandsbediening (met meegeleverde batterijen!), de benodigde kabels (éénmaal component + audio en éénmaal universele component aansluiting) een quick-start guide en een duidelijk beschreven handleiding.


Zoals je merkt is het accessoire-pakket van de Game Capture HD erg uitgebreid, en het bevat alles om meteen aan de slag te kunnen; vaak is dat bij capture cards niet het geval. De component kabels voor invoer zijn duidelijk van hoge kwaliteit, en werken prima met zowel de PS3, Xbox 360 en Wii.

Installatie

Dankzij de simpele quickstart gids verloopt het installeren heel simpel. De universele kabel sluit je aan op je gameconsole, die vervolgens de beelden naar de Game Capture stuurt. Een andere set component-kabels stuurt dan datzelfde beeld vervolgens door naar je televisietoestel. Indien je dat wenst, kan je in plaats van de meegeleverde geluids-kabeltjes ook digitale input gebruiken.


Vooraleer je de Game Capture HD opstart, moet je er een opslagmiddel aan koppelen. Dit kan een interne harde schijf zijn, maar gemakkelijker is natuurlijk een snelle flash drive of een externe harde schijf. Indien je voor de USB Stick gaat, is het belangrijk dat deze stick goede schrijfsnelheden heeft om optimaal te kunnen opnemen, daarom neem je best een model met goede snelheden en veel vrije ruimte. Daarna start je de console op, steek je de Game Capture HD aan en je kan ermee aan de slag. Het kan haast niet simpeler. Met een druk op de Record-toets, wordt je gameplay opgenomen.


Aangezien het toestel eigenlijk als tussenschakel fungeert, roept bij ons de vraag op of dit geen lag of vertraging veroorzaakt. Gelukkig is er geen enkele vertraging merkbaar, dankzij de ingebouwde Real-time modus. Hierdoor worden de secundaire functies (playback, bestandsbeheer) tijdelijk uitgeschakeld om het recorden zo vlot mogelijk te laten verlopen.Test

Uiteraard is het belangrijk om te weten hoe goed het apparaat nu eigenlijk kan opnemen. Voor onze onderstaande tests hebben we steeds gebruik gemaakt van de setting ‘optimaal’, voor de best mogelijke beeldkwaliteit. Je kan er ook voor kiezen om op te nemen met een iets lagere kwaliteit, maar aangezien de kans klein is dat je opslagmiddel meteen vol geraakt, zullen weinigen hier gebruik van maken. Een leuke extra is het wel.

Screenshots WWE ’13

Screenshots Black Ops II

Screenshots Sonic & Sega All Stars Racing

Screenshots Rayman Origins

 

Voor onze tests hebben we een aantal screenshots genomen en een viertal filmpjes in HD-kwaliteit. Deze hebben we vervolgens geüpload naar YouTube, zonder wijzigingen aan te brengen. Hierboven en hieronder vind je een aantal beelden (zowel screenshots als filmpjes) van de games WWE ’13, Call of Duty: Black Ops II, Sonic & Sega All Stars Racing en ten slotte nog Rayman Origins. Oordeelt u zelf maar.


Zoals we zien zijn de gameplaybeelden – voor een toestel dat amper 100 euro kost – erg goed. Het is weliswaar geen Full HD-kwaliteit, maar voor het opnemen van gameplay voor bijvoorbeeld een YouTube-kanaal, voldoet het apparaat zeker.

Eindwoord

Zoals je kan zien doet de AVerMedia Game Capture HD zijn werk goed, het apparaat neemt vlot en met een goede beeldkwaliteit opnames van je gameplay. Wat zeker als een pluspunt kan beschouwd worden is het goede gebruiksgemak, dankzij de duidelijk uitgelegde handleidingen, meegeleverde kabels en werking zonder een computer.

Daarnaast moet ook nog vermeld worden dat het apparaat een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding heeft. De Game Capture HD is één van de goedkoopste Capture Devices op de markt, zeker als je de prijs vergelijkt met alternatieve middelen. Je kan het apparaat immers al kopen voor 100 euro op Amazon.

Over het algemeen zijn we erg tevreden over de Game Capture HD van AVerMedia. Het praktisch gebruik, aangename prijskaartje en degelijke beeldkwaliteit zijn genoeg redenen om dit toestel van harte aan te raden met een Silver Award.

Silver

 

AVerMedia Game Capture HD

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Gaming Nieuws Videos

Nieuwe trailer van Capcom’s Deep Down

Capcom stuurt een nieuwe trailer van de Free To Play titel ‘Deep Down’ voor PS4 de wereld in.