iOS Tech Nieuws

Maak kennis met de iPhone 6S

Zoals verwacht heeft Apple op 9 september een verbeterde variant van de iPhone 6 aangekondigd. De nieuwe iPhone 6S en 6S Plus zullen hetzelfde design gebruiken als dat van de vorige generatie, maar het aluminium zou wel versterkt zijn om geplooide iPhones te vermijden. De nieuwe toestellen zijn daardoor een tikkeltje dikker en zwaarder.

Opvallend in de nieuwe iPhones is de aanwezigheid van een drukgevoelig touchscreen: 3D Touch. Je kan lichtjes tikken op het scherm op previews te krijgen van bepaalde content, en met een stevigere druk kan je bijvoorbeeld de content in z’n geheel zijn. Als je nu drukt op het icoontje van een applicatie zal je een soort van menu tevoorschijn zien waarin een aantal opties staan.

2000731885

De iPhone 6 heeft uiteraard ook een snelheidsboost gekregen in de vorm van een nieuwe chip, de Apple A9. Die zou ervoor moeten zorgen dat de processortaken zo’n 70% vlotter verlopen en de grafische prestaties bijna verdubbelen. Bovendien zou de Apple Touch ID sensor een stuk vlotter moeten werken.

Ten slotte heeft Apple ook de camera een nodige upgrade gegeven aan de achterkant, die al een aantal jaar ongewijzigd bleef. De resolutie werd verhoogd naar 12 megapixels zonder extra ruis te veroorzaken. Filmen in 4K is vanaf nu ook mogelijk. Liefhebbers van selfies zullen ook blij zijn te horen dat Apple een flitser heeft aangebracht aan de voorkant van het toestel.

2000731889

De toestellen zullen bij ons rond de kerstperiode in de winkels liggen. Naast de klassieke gouden, zilveren en zwarte uitvoeringen zal er voor het eerst ook een rosé iPhone verschijnen.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Smartphones en Tablets Tech Nieuws

Specs Oppo Find 7 bekendgemaakt: 5,5 inch en 1440p

  Smartphone-fabrikant Oppo heeft net enkele specificaties bekendgemaakt van haar nieuwste vlaggenschip: de Oppo Find 7. Het is meteen duidelijk
Mobile Smartphones en Tablets Tech Nieuws

Xiaomi wil 40 miljoen smartphones verkopen in 2014

Chinese smartphone-fabrikant Xiaomi heeft een heel ambiteus plan voor 2014: het bedrijf wil namelijk 40 miljoen smartphones verkopen het komende