Nieuws Tech Nieuws

‘Unsubscribe-knop’ in Gmail voor reclamemails

Google introduceert een nieuwe functie voor het grote publiek, een duidelijke ‘unsubscribe‘ knop voor Gmail. Met de unsubscribe knop kan je onmiddelijk reclamemails of nieuwsbrieven van een bepaalde afzender blokkeren.

In reclamemails is het wettelijk verplicht om een manuele unsubscribe knop toe te voegen, hoewel deze vaak in de kleine lettertjes staat en soms niet duidelijk zichtbaar is.

De nieuwe unsubscribe knop van Google is echter niet feilloos: de knop werkt alleen bij diensten die de functionaliteit ondersteunen. Als de zender het ondersteunt, wordt er via de unsubscibe-knop automatisch een mail gestuurd met het verzoek om geen verdere mails meer te sturen.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Gaming Nieuws Videos

Nieuwe trailer van Capcom’s Deep Down

Capcom stuurt een nieuwe trailer van de Free To Play titel ‘Deep Down’ voor PS4 de wereld in.
Smartphones en Tablets Tech Nieuws

Specs Oppo Find 7 bekendgemaakt: 5,5 inch en 1440p

  Smartphone-fabrikant Oppo heeft net enkele specificaties bekendgemaakt van haar nieuwste vlaggenschip: de Oppo Find 7. Het is meteen duidelijk