Featured Mobile Tech Tech Nieuws

KPN wil privacy-gerichte BlackPhone verkopen

KPN gaat binnenkort de BlackPhone verkopen, een smartphone specifiek gericht om spionage tegen te gaan, dit maakte de fabrikant GeeksPhone bekend op het Mobile World Congress.

Er zijn ook voorlopige specificaties over de privacyvriendelijke smartphone vrijgegeven: het toestel zal beschikking over een 4,7 inch IPS scherm met een 720p resolutie. Een niet vermeldde quadcore wordt gebruikt met een minimale kloksnelheid van 2GHz. 2GB RAM-geheugen en 16 opslagcapaciteit is aanwezig. De camera heeft een sensor van 8 megapixels, en er is ondersteuning voor 4G voorzien. Een front-facing camera ontbreekt.

De BlackPhone draait een sterk gewijzigde versie van Android, gedoopt tot PrivatOS. Hierin zijn heel wat anti-spionage en privacy functionaliteiten verwerkt. Gebruikers kunnen permissies regelen per app. Geeksphone belooft snelle updates. De BlackPhone schakelt Wi-Fi automatisch uit als de gebruiker buiten het bereik van bekende netwerken komt, dit om wifi-tracking tegen te gaan.

GeeksPhone gaat een partnerschap aan met Silent Circle, die de privacy-apps leveren. Volgens beide fabrikanten zou deze software alleen zo’n 500 euro waard zijn. De smartphone zal binnenkort te bestellen zijn op de website van GeeksPhone voor 460 euro, hoewel je waarschijnlijk rond de 550 zal betalen vanwege de bijkomende btw.

KPN wil de smartphone actief gaan promoten: vooral in de bedrijfswereld kan de BlacksPhone een topper worden. Volgens KPN zal maar liefst 5 percent van haar klanten binnen het jaar overstappen naar de BlackPhone. De Nederlandse provider is van plan de privacyvriendelijke smartphone te lanceren in zowel Nederland als België.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden