Xbox One krijgt eindelijk screenshotfunctie

Jonathan Maes
Written By Jonathan Maes

Jonathan is an academic researcher at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Xbox One eigenaars wachten al lang op een screenshotfunctie en de mogelijkheid hun achtergrond te vervangen, en dat wordt nu mogelijk.

In tegenstelling tot de Xbox One, liet de PS4 zijn gamers al toe om screenshots te maken en te delen sinds hij uitkwam. Vele games speelden daarop in met een photo mode, waar je de game kon ‘pauzeren’ en de camera ronddraaien om zo tot een perfect screenshot te komen. Ook Shadow of Mordor deed dat, maar aangezien er geen manier was om de opstelling in de photo mode op te slaan, was de functie voor Xbox One gebruikers nutteloos.
shadowofmordorphoto

De screenshotfunctie, die eigenlijk al 6 maanden geleden was beloofd, zou in de volgende maanden beschikbaar moeten zijn, zegt Phil Spencer, het hoofd van het Xbox team.

“Screenshots komen begin dit jaar, ik weet dat het al lang gevraagd werd, en nu we thema’s hebben geleverd, denk ik dat de logische volgende stap screenshots zijn.”

Gamers op de Xbox One zouden de screenshots dan ook kunnen instellen als hun achtergrond.

Al sinds midden 2014 had Spencer aangekondigd dat de screenshotfunctie de volgende feature zou zijn die Xbox One gamers zouden krijgen via een update, en dat hun ingenieurs bezig waren met het implementeren van de functie. De reden waarom de functie nog altijd niet beschikbaar is, is omdat het “iets moeilijker te verwezelijken was dan verwacht”.

In oktober 2014 was er volgens Spencer een doorbraak in het onderzoek, maar verder hoorden we niets meer. Nu zou de screenshotfunctie binnen de volgende maanden beschikbaar moeten zijn via een systeemupdate.

Nog even geduld en dan zullen ook de Xbox One gebruikers eindelijk hun prachtige Orc-dodende vaardigheden kunnen delen.

Leave a Comment