Gaming PS4 Virtual Reality

100ft Robot Golf Review

100ft Robot Golf speelt net zo gek als het klinkt – het is een golfgame waarin je in een gigantische robot kruipt om te golfen middenin bewoonde steden en andere drukke locaties. Zo is 100ft Robot Golf naast een golfspel ook een chaotische mech-game waarin je alles mag kapotmaken om het golfballetje zo snel mogelijk in de hole te brengen. Ook is de game speelbaar via de PlayStation VR. Valt 100ft Robot Golf ook in de smaak? Je leest het in onze recensie.

Inleiding

100ft-robot-golf-3

Wie enkele screenshots van 100ft Robot Golf bekijkt zal meteen doorhebben dat deze game zichzelf eigenlijk niet al te serieus neemt. Je neemt de controle over een hele hoop verschillende robots, waarvan het ontwerp van sommige duidelijk geïnspireerd is door Japanse tekenfilms of zelfs de Power Rangers. Met deze gigantische robots kan je doorheen verschillende locaties golfen – een reusachtige robot voor een klein golfballetje, dat kan haast niet mislopen.

Gameplay

100ft Robot Golf is geen uitgebreide golfgame en bevat vooral een arcade-achtige speelstijl die simpel is om op te pikken. Er zijn drie verschillende clubs waaruit je kan kiezen (Driver, Wedge en Putter) maar gelukkig zijn er wel andere elementen die je golfslag kunnen beïnvloeden. Zo kan je de kracht van een slag bepalen en eveneens de hoek. Ook weerseffecten zoals de wind spelen hierin een rol.

100ft-robot-golf-8

Wat 100ft Robot Golf nu uniek maakt is dat de locaties waarop je golft niet meteen de beste golfcourses zijn. Als het balletje bijvoorbeeld vlak achter een appartementsgebouw bevindt, dan kan je met je robot gewoon dat gebouw met de grond gelijkmaken om zo een vrij schot op doel te kunnen hebben. Ook kan je je robot gebruiken om bijvoorbeeld je tegenstander te hinderen. Sterker nog: met de toevoeging van wapens in de mechs wordt dat zelfs enigszins aangemoedigd.

100ft-robot-golf-2

De presentatie van 100ft Robot Golf gebeurt op een televisie-achtige manier, het wordt dan ook als sport beschouwd en potjes zijn voorzien van de nodige commentaar. Die blijkt al snel vrij repetitief te zijn maar is gelukkig niet ontzettend storend. Narratieve elementen zijn aanwezig in enkele achtergrondverhalen en toffe cutscènes. Achter elke robot schuilt uiteraard een personage en 100ft Robot Golf verwerkt de verhalen achter de personages op een goede manier.

Bij het traditionele golfen moet je uiteraard in zo weinig mogelijk zetten een golfballetje naar de hole brengen en dat is een van de gamemodi in 100ft Robot Golf. Interessanter is echter de ‘speed golf’ mode waarin je gewoon om ter snelst moet scoren: de destructieve elementen van deze game gecombineerd met een gek wapenarsenaal zorgen hier voor heel wat meer fun.

100ft-robot-golf-9

De game biedt ook heel wat opties zodat je je na het uitspelen van de single player campagne niet zou vervalen. Je kan namelijk online de strijd aangaan met andere golfers maar de ontwikkelaars hebben ook een lokale splitscreen modus ingebouwd – iets wat jammer genoeg steeds zeldzamer wordt. In deze modi kan je ook de regels naar wens aanpassen om het party-gehalte wat op te krikken.

Virtual Reality

100ft Robot Golf ondersteunt ook het gebruik van de PlayStation VR virtual reality headset voor PS4. Als je de PSVR op hebt krijg je het gezichtsveld van de robot te zien en wordt het gevoel van de grote robots enkel maar versterkt. De game draait ook in VR erg soepel waardoor je van motion sickness helemaal geen last hebt.

Audiovisueel

100ft-robot-golf-5

100ft Robot Golf een cartoonachtige artstijl meegekregen dat zeker past bij de ludieke en losse sfeer die de gameplay verder uitstraalt. Omgevingen zijn vrij levendig, leurrijk en de robots zelf zijn goed voorzien van details. Ook met de rendering distance zit het goed, veel last van pop-ins heb je dus niet. De game draait erg vlotjes en ook op het gebied van audio hebben we – behalve de ietwat repetitieve commentaar – niets te klagen.

Conclusie 100ft Robot Golf review

100ft Robot Golf is geen hoogstaande golfgame, maar heeft dankzij z’n chaotische en unieke gameplay toch een groot fungehalte. De gameplay is simpel en goed uitgewerkt en het cartoonachtige sci-fi tintje zorgt voor een sfeervolle titel. De VR-waarde biedt absoluut een meerwaarde als je ooit al eens in de cockpit van een gigantische golfende robot had willen zitten. Geef toe, wie wil dat nu niet?

100ft Robot Golf

Ontwikkeld en uitgegeven door No Goblin

Gespeeld op PS4 en PS VR.

Retail reviewcode verstrekt door de uitgever. Ons reviewbeleid lees je hier.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden