Featured Gaming Nieuws PC Tech Nieuws

AMD Mantle vanaf vandaag te downloaden

AMD Mantle is vanaf vandaag te downloaden op de website van AMD. Van een eventuele uitstel is dus toch geen sprake van gekomen.

Mantle is een API dat enkel werkt op de nieuwste generatie AMD-videokaarten (vanaf de HD7xxx serie) en laat game-ontwikkelaars toe om direct het geheugen aan te spreken van de grafische kaart. Hierdoor wordt DirectX overbodig en is er een directe communicatie tussen game en videokaart. Volgens AMD zou er zo veel efficiënter gewerkt kunnen worden, met een serieuze prestatiewinst tot gevolg.

In games als Battlefield 4 wordt er met een AMD R9 290X grafische kaart een prestatiewinst van maar liefst 40,9 procent behaald, een opmerkelijke prestatie. Mantle is tevens ook compatibel met StarSwarm.

In de toekomst moeten er meer games verschijnen die geschikt zijn voor Mantle. Alle toekomstige games die gemaakt worden met de Frostbite engine zijn zowieso compatibel.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden