Bevestigd: Advent is een XCOM game

Jonathan Maes
Written By Jonathan Maes

Jonathan is an academic researcher at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Het is bevestigd: Advent is een nieuwe XCOM game. De game krijgt al een tijdje een hoop teasers op de social media pagina’s van 2K, en heeft ook haar eigen site gekregen. De onthulling vindt pas binnen twee dagen plaats, maar wij bij Gametech7 zijn erin geslaagd om de geheime code op de Advent site te kraken.

Op de website vinden we namelijk een PDF bestand terug. Een aantal van die letters in het rood zijn geen onderdeel van de afbeelding, maar zijn selecteerbaar als tekst. Bovendien vinden we ook hier een aantal letters terug. Als we al die letters op een rijtje zetten, krijgen we dit resultaat:

G F I I O L I D N Co V O

Op zich weinig opmerkelijk, tenzij we de volgende een beetje aanpassen:

V I G I L O Co N F I D O

Vigilo Confido kennen we natuurlijk als de slagzin van de game XCOM: Enemy Unkown. Bij deze is het dus bevestigd: Advent is een nieuwe XCOM game!

Leave a Comment