Reviews

Brothers: A Tale of Two Sons Review (PS4/XO)

Brothers: A Tale of Two Sons lanceerde al een tijdje geleden voor de vorige generatie consoles en PC en kon op heel wat postieve kritiek rekenen. De ontwikkelaars achter de game zijn dan ook aan de slag gegaan met een versie voor Xbox One en PlayStation 4. Zoals je wellicht al verwacht draait de game rond het verhaal van twee broers. Ze zijn op zoek naar een medicijn voor hun doodzieke vader, maar daarvoor moeten ze naar de andere kant van de wereld reizen. Brothers implementeert ook een hoop puzzelelementen in de game, dat voor de nodige uitdaging moet zorgen.

2015-03-17_00044

De storytelling in Brothers is uitstekend en nochtans hebben de ontwikkelaars het zichzelf lastig gemaakt. Conversaties en gesprekken in de game gebeuren namelijk volledig via een zelfverzonnen taaltje, als speler moet je dus zelf proberen de gebeurtenissen te vertalen aan de hand van het gedrag van de personages en de wereld rondom hen. De game legt een sterke nadruk op de emotionele band tussen de twee broertjes, wat ook gereflecteerd wordt op de gameplay: je speelt altijd als beide personages, een voor elke joystick. Verder zijn er slechts twee andere knopjes die je gebruikt om de broertjes te laten interageren met de omgeving. Denk maar aan het omdraaien van hendels, beklimmen van muren en gebruiken van voorwerpen. Vrij simpele controls dus, al kan het besturen van de twee broers niet altijd even gemakkelijk en natuurlijk aanvoelen.

2049268-684835_20130806_016

De ene broer is ook al wat ouder dan de andere, dus gaat hij sneller z’n kleine broer helpen van lastige obstakels. Laatstgenoemde kan dan weer touwen gaan laten vallen voor de ander of bruggen laten zakken. De twee verschillen ook in karakter. Waar de oudste een slapende portier beleefd wakker zou maken, neemt de jongere gewoon een emmer water. Erg ingewikkeld zijn deze puzzels niet en je zal hooguit een paar minuten denkwerk hebben; al laat het je wel toe om de prachtige wereld van Brothers: A Tale of Two Sons te ontdekken. Die wereld is bovendien vrij uitgebreid en bevat veel variatie. Je zal bijvoorbeeld geestige middeleeuwse dorpjes moeten doorkruisen, maar ook donkere bossen met allerlei monsterlijk gespuis passeren de revue.

brothers-a-tale-of-two-sons

De game is niet echt bijster lang, na een dikke drietal uur ben je al door het verhaal. Extra modi zijn er niet, Brothers is dus puur een lineaire en narratieve ervaring. Wel eentje die absoluut de moeite waard is, en vooral naar het einde van de game bereikt het verhaal z’n sterke punt. Audiovisueel is Brothers een toppertje: je maakt kennis met een prachtige wereld met een unieke sfeer en een uitstekende soundtrack. Omgevingen zien er goed uit, details zijn goed uitgewerkt en in het algemeen ziet deze versie voor de huidige generatie consoles er stukken beter uit dan op de PS3 en Xbox 360. De game kent ook een vloeiende framerate voor een vlotte gebruikerservaring.

Brothers: A Tale of Two Sons

Ontwikkeld door Starbreeze Studios, uitgegeven door 505 Games

Gespeeld op PS4, ook verkrijgbaar op Xbox One, PC, PS3 en Xbox 360

Digital reviewexemplaar verstrekt door uitgever. Ons reviewbeleid lees je hier.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden
Featured Mobile Reviews Smartphones en Tablets

Kingdom Rush Frontiers Review

We nemen eens een kijkje naar de allernieuwste Tower Defense game van Ironhide Studios op iOS: Kingdom Rush Frontiers. Frontiers