Details over PvP modus Far Cry 4 duiken op

Jonathan Maes
Written By Jonathan Maes

Jonathan is an academic researcher at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

In “Battles of Kyrat” zie je de wereld van Far Cry 4 op een compleet andere manier. Herbeleef het verhaal van een strijd die plaatsvond tijdens een lang vervlogen oorlog tussen de rebellen van de Golden Path en de elitestrijders van Pagan Min, de Rakshasa. Elke factie heeft een eigen unieke set van wapens en vaardigheden. Aan jou de taak om je aan te passen aan de sterktes en zwaktes van jouw tegenstanders en zo verder te komen in deze multiplayer-modus.

De Rakshasa zijn de mytische krijgers van Kyrat die een sterke band hebben met de natuur. Zij roepen dieren op om hen te helpen in het beschermen en aanvallen van gebieden. Bovendien gebruiken zij alleen traditionele wapens, zoals de boog, maar zijn ze ook in staat om hun wapens aan te passen. De krijgers van de Golden Path hebben daarentegen een compleet arsenaal tot hun beschikking: geweren, voertuigen en allerlei technische verbeteringen. Zij beschikken over tientallen wapens, waaronder assault rifles, shotguns en verschillende explosieven. Daarnaast gebruiken zij beltorens om vijanden al van ver te spotten.

De complete PvP-modus bestaat uit:

  • Matches waar je in verschillende rondes vijf tegen vijf speelt.
  • Asymmetrische gameplay waarin je het opneemt tegen elke factie. Diegene met het beste resultaat over alle rondes wint de strijd.
  • Lange matches die gemiddeld twintig minuten duren.
  • 10 maps bij launch van de game.
  • Drie modi:

o    Outpost, waarin de Golden Path een outpost proberen te bevrijden, terwijl deRakshasa hen proberen te verdrijven en de outpost veilig te stellen voor Pagan Min.

o    Propaganda, waarin de Golden Path drie Pagan Min-installaties moeten verwoesten, terwijl de Rakshasa er alles aan doen om deze te beschermen.

o    Demon Mask, waarin zowel de Golden Path als de Rakshasa een masker moeten vinden en terugbrengen naar hun thuisbasis voor de juiste afhandeling.

Far Cry 4 lanceert op 18 november voor PC, PS3, PS4, Xbox 360 en Xbox One.

Leave a Comment