Gaming Nieuws

E3 Recap: persconferentie Ubisoft

Tijdens de persconferentie van Ubisoft tijdens het Electronic Entertainment Expo in Los Angeles zijn natuurlijk een hoop aankondigen en trailers de wereld in gestuurd. Onze handige recap lees je hier.

Steep

Ubisoft kondigt de ontwikkeling van Steep aan: een actievolle sport game die zich afspeelt in een open wereld middenin de Alpen. Steep wordt december 2016 verwacht voor Xbox One, Playstation 4 en Windows PC.

Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands

Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands, ontwikkeld door Ubisoft Parijs, is de eerste militaire shooter in een enorme, dynamische open wereld die volledig speelbaar is in singleplayer of in vier-speler coöp. Spelers ontdekken Bolivia in de nabije toekomst, een land dat door het bloeddorstige Santa Blanca drugskartel in een narco-staat is veranderd. De game lanceert op 7 maart 2017.

Watch Dogs 2

Tijdens de Electronic Entertainment Expo (E3) hebben Ubisoft en Sony Interactive Entertainment (SIE) een uitgebreide samenwerking aangekondigd voor Watch Dogs 2. In deze nieuwe game in de populaire Watch Dogs-serie, kruipen spelers in de huid van Marcus Holloway, een jonge hacker uit de San Francisco Bay Area. Watch Dogs 2 verschijnt op 15 november 2016 en alle PlayStation 4 spelers krijgen 30 dagen exclusieve toegang tot alle downloadbare content na de release.

In Watch Dogs 2 gebruiken spelers hacken als hun ultieme wapen en ontdekken zij op die manier hun omgeving. Ze gebruiken de netwerkinfrastructuur van de stad, maar ook elke persoon en diens apparaten in de gamewereld om hun doelen te bereiken. Door de hackgameplay naar een nog hoger niveau te tillen, hebben spelers de vrijheid om zelf te kiezen hoe zij omgaan met hun omgeving om hun missies te volbrengen en om te genieten van de unieke momenten die dit oplevert in deze levendige, dynamische open wereld.

For Honor

Gisteren liet Ubisoft weten dat For Honor verkrijgbaar is vanaf 14 februari voor Playstation 4, Xbox One en Windows PC. Dit is een nieuwe action IP waarin spelers in de huid en harnassen kruipen van vaardige en uiterst dodelijke elitekrijgers uit het nalatenschap van Ridders, Vikings en Samoerai. Verder werden ook nieuwe details rond de verhaallijn in het spel vrijgegeven.

Als de grootste krijgers uit elke factie moeten spelers al hun gewiekstheid en vaardigheden inzetten om er zich van te verzekeren dat hun volk dit overleeft en om uiteindelijk ook de plannen van Apollyon, de meedogenloze, bloeddorstige leider van de Blackstone Legions, te voorkomen. Spelers worden epische helden, symbolen en toonbeelden voor hun nalatenschap terwijl ze kastelen en forten bestormen, het tij van immense strijden keren en dodelijke vijanden confronteren.

South Park: The Fractured But Whole

Tijdens E3 kondigden Ubisoft en South Park Digital Studios aan dat South Park: The Fractured But Whole verkrijgbaar is vanaf 6 december. The Fractured But Whole is een uitzinnig vervolg op het bekroonde South Park: The Stick of Truth, van de makers van South Park – Trey Parker en Matt Stone – en ontwikkeld door Ubisoft San Francisco.

Met steeds groeiende criminaliteit zijn de straten van South Park nooit eerder zo gevaarlijk geweest. Wanneer de zon ondergaat in dit doorgaans rustige bergdorpje in Colorado, kunnen chaos en vernieling botvieren: de onderbuik van de stad komt tot leven.

Trials of The Blood Dragon

Ubisoft laat weten dat Trials of the Blood Dragon, het nieuwste deel in de succesvolle Trials serie, nu wereldwijd te downloaden is via PlayStation Network, Xbox Live en Windows PC. Trials of the Blood Dragon is een explosieve singleplayer-ervaring met een combinatie van Trials’ gewaardeerde, competitieve, physics-based gameplay en de unieke, in neon gedoopte attitude van Blood Dragon.

Gedurende hun reis door deze unieke werelden maken spelers gebruik van verscheidene voertuigen, wapens en gadgets die de zwaartekracht tarten. Denk aan motoren en jetpacks, een plasmageweer, CD launcher en een grijphaak om zelfs de lastigste plaatsen te bereiken.

Just Dance 2017

Tijdens de Electronic Entertainment Expo kondigde Ubisoft aan dat Just Dance 2017 – het meest recente deel uit de best verkopende muziek game franchise wereldwijd – vanaf oktober beschikbaar is voor alle bewegingsdetecterdende gaming platformen: Wii en Wii U, Xbox One, Xbox 360, PlayStation 3 en PlayStation 4. Het is de eerste keer in de geschiedenis van deze franchise dat de game ook digitaal beschikbaar is voor PC.

Just Dance 2017 biedt een tracklist die diverser en hipper is dan ooit, met meer dan 40 nieuwe nummers en toegang tot nog eens 200 extra nummers met Just Dance Unlimited, de dance-on-demand streaming service.

Grow Up

Tijdens E3 kondigde Ubisoft Grow Up aan, het vervolg op het succesvolle Grow Home dat vorig jaar door fans verkozen werd tot ’s werelds eerste winnaar van Playstation Plus vote to Play.

In Grow Up moeten spelers robotje BUD helpen de weg te vinden doorheen een vreemde planeet. Daar gaat hij een duizelingwekkende missie aan die hem laat springen, rollen, stuiteren en vliegen doorheen een prachtige en virtueel onbegrensde wereld. Grow Up is vanaf augustus wereldwijd verkrijgbaar voor Playstation 4, Xbox One en Windows PC.

Tom Clancy’s The Division

De uitbreiding ‘Ondergronds’ voor Tom Clancy’s The Division is beschikbaar voor Xbox One en Windows PC vanaf 28 juni en vanaf 2 augustus voor PlayStation 4. ‘Ondergronds’ is de eerste van drie betaalde uitbreidingen en brengt nieuwe activiteiten, kenmerken en voorwerpen met zich mee die verder bouwen op de originele verhaallijn.

In ‘Ondergronds’ worden agenten geconfronteerd met een dreiging in New Yorks verraderlijke, claustrofobische, ondergrondse tunnels. Met maximaal drie andere agenten jagen spelers op dodelijke vijanden doorheen eindeloze doolhoven van tunnels en metrostations.

(VR) Star Trek: Bridge Crew

Ubisoft heeft op E3 een nieuwe virtual reality game aangekondigd: Star Trek: Bridge Crew. Spelers ontdekken het heelal als onderdeel van de Federatie, coöperatief met een crew of als Kapitein in singleplayer. De game is verkrijgbaar in het najaar van 2016, op PlayStation VR, Oculus Rift en HTC Vive voor PC .

De missie: ontdek een grotendeels ongerept gebied van het heelal dat beter bekend staat als The Trench, in de hoop een nieuwe thuis te vinden voor het Vulcan volk dat grotendeels is afgeslacht. Een direct conflict met het geroemde Klingon Empire is daarbij niet te omzeilen. Star Trek: Bridge Crewzet spelers middenin een nieuw starship, de U.S.S. Aegis, waar iedere actie en keuze het lot van het schip en de bemanning bepaalt.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden