Gaming Nieuws Nintendo Uncategorized Wii U

Een episch treffen tussen Pac-Man en Mario in “Super Smash Bros”

Een Mario game op zichzelf is al een garantie op succes, maar Bandai Namco en Nintendo namen geen risico: Mario krijgt versterking van Pac-Man. Super Smash Brothers voor de Wii U en de 3DS krijgt een episch gevecht tussen de twee grote gamehelden. Masahiro Sakurai deed de officiële aankondiging op de E3 beurs en spontaan barstte de zaal in applaus uit.

smash4.jpg

Het is de eerste maal dat twee grootheden van de gamewereld het tegen elkaar opnemen in één game. Bandai Namco de rechthebbende van de figuur Pac-Man werken de game af in opdracht van Nintendo, er zullen trouwens nog andere bekende figuren opduiken zoals MegaMan en Sonic. PacMan deed zijn intrede in de virtuele wereld één jaar voor Mario in 1981.

Het is wel een aangepaste PacMan, voor een vechtgame heeft men nu eenmaal ledematen nodig. Men heeft dus gekozen voor de versie die al te zien was in “Pac-Land” een game van 1984. De studio benadrukt wel dat ze alles hebben gedaan omdat de sfeer van de originele PacMan aanwezig zou zijn. Ondertussen is iedereen razend benieuwd.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden