Artikel Gadgets Nieuws

Eerste Apple gadget na Steve Jobs: de Apple Watch

Apple kondigde gisteren de nieuwe producten aan van 2014. Voor het eerst na de dood van de legendarische Steve Jobs, werd er terug de magische zin uitgesproken:…”One More Thing”. Met deze korte en mysterieuze slagzin slaagde Jobs er steeds in de mensen in verroering te brengen met een nieuw fantastisch snufje.

apple-watch-release-date-578-80

De nieuwe CEO leek wat van het magnetisme van zijn illustere voorganger te hebben overgenomen, met zichtbare trots en vreugde kondigde hij het nieuwste Apple-speeltje aan: de Apple Watch. De gadget wordt aangekondigd als het horloge die dingen kan die voorheen nog ondenkbaar waren.

apple-watch-versions-580-90

Het horloge heeft als de functie van een iPhone, maar uiteraard op een kleiner formaat. Navigeren werd mogelijk gemaakt dankzij een nieuw ontworpen kroonwieltje aan de zijkant, handig om te scrollen, vergelijkbaar met de oude klikwieltjes van de eerste iPods.

apple-watch-digital-crown-580-90

Voor de nieuwe CEO Tim Cook was dit een soort van maturiteitsproef. Voor het eerst kwam hij op de proppen met iets substantieels nieuw.

Vraag is nu hoe de consument zal reageren op de nieuwste telg in de Apple familie. Critici zijn sceptisch, het is niet bepaald een hebbeding dat men koopt voor zijn schoonheid, gevestigde horlogemerken hoeven niet te panikeren. Het is eerder een kroonjuweeltje voor nerds en geeks, hoewel dit evenzeer razendsnel kan evolueren tot een nieuwe hype.

apple-watch-apps-580-90

Een dag na de presentatie is er al heel wat commotie en discussie over het product. Uit de sociale media kan men lezen dat het ding vooral een prestigezaak of een statussymbool zal worden.

apple-watch-design-580-90

Hier en daar wordt de kwaliteit in twijfel getrokken, zo is er een hardnekkig gerucht dat het niet waterdicht zou zijn. Voor alle duidelijkheid de Apple Watch werkt alleen maar in combinatie met de nieuwste iPhones. Er zijn drie varianten beschikbaar: de normale, een sportief model en een luxe versie van 18-karaats goud. Voorlopige prijs 350 USD.

 apple-watch-faces-1-580-90

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Gaming Nieuws Videos

Nieuwe trailer van Capcom’s Deep Down

Capcom stuurt een nieuwe trailer van de Free To Play titel ‘Deep Down’ voor PS4 de wereld in.
Featured Gadgets Mobile Smartphones en Tablets Tech Tech Nieuws

Samsung Galaxy Camera 2 aangekondigd

Samsung heeft zonet een nieuw de opvolger van de Galaxy Camera aangekondigd. Met het hybride toestel worden een smartphone en