Samsung Galaxy Camera 2 aangekondigd

Jonathan Maes
Written By Jonathan Maes

Jonathan is an academic researcher at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Samsung heeft zonet een nieuw de opvolger van de Galaxy Camera aangekondigd. Met het hybride toestel worden een smartphone en een compactcamera tot een geheel gecombineerd. De Koreaanse fabrikant heeft beloofd om het toestel te tonen op de CES 2014 in Las Vegas.

1388680198

De vernieuwingen zijn niet spectaculair te noemen, vooral de software heeft Samsung serieus aangepakt; zo zijn er nu maar liefst 28 instragram-achtige fotofilters beschikbaar, en zijn er geadvanceerde instellingen voor focus- en belichting. Qua uiterlijk verandert er weinig. De batterij heeft een kleine upgrade gekregen naar 2000 mAh. Het intern RAM-geheugen werd verhoogd tot 2GB.

Het toestel heeft een aanraakscherm van 4,8 inch, heeft 16GB opslagcapaciteit en draait op Android 4.3 Jelly Bean.

De lens van de Galaxy Camera lijkt echter ongewijzigd te zijn, het gaat nog steeds om een 16-megapixel camera en 21x optische zoom. Desondanks is de camera-functionaliteit van de Galaxy Camera 2 – in vergelijking met ‘gewone’ smartphonecamera’s – uitstekend.

1388680192

 

Leave a Comment