Artikel Featured

Minecraft zit in het vizier van Microsoft

Het over populaire Zweedse blokjesgame “Minecraft” is een kleine commerciële goudmijn en dat weten ze ook bij Microsoft. Er gaan sterke geruchten de ronde dat het bedrijf niet minder dan 2 miljard dollar zou overhebben om het Zweedse bedrijf te kopen. Het blijven onofficiële geruchten maar er zouden vergaande gesprekken zijn gevoerd tussen Microsoft en Mojang AB.

 minecraft-1

De naambekendheid van het bedrijfje is onbestaande maar het spel Minecraft is een begrip in de wereld. Het spel werd ontwikkeld in 2009 en kent sindsdien een niet aflatende populariteit. Hoewel het spel nogal simpel en zelfs infantiel aandoet, men speelt volledig in blokvorm, is het een ongelofelijk succes. Je kunt in de virtuele Minecraft-wereld als opbouwen, afbreken, en overgaan tot ingewikkelde constructies.

Download-Now-Free-Birthday-Skin-Pack-for-Minecraft-on-Xbox-360-via-Xbox-Live

De retrostijl lijkt een aanhang te hebben onder de gamers en het gebrek aan modernisme wordt niet ervaren als een nadeel. Het spel ging ondertussen al meer dan 50 miljoen maal over de toonbank, het bracht naar schatting een slordige 100 miljoen dollar op, en ondertussen loopt allerhande merchandising als een trein.

Velen zien in de overnamepoging van Microsoft, de stempel van de nieuwe CEO en een opening naar een jonger publiek dat kan duiden op een uitgekiemde strategie. Het Zweedse bedrijfje telt momenteel 40 werknemers.

[su_youtube url=”http://www.youtube.com/watch?v=haJVsAlh39s”]

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Featured Smartphones en Tablets Tech

Voordelige smartphones: De Huawei Ascend Mate

Goedkope smartphones: Huawei Ascend Mate Het Chinese Huawei komt ook met een zogenaamde ‘phablet’, oftewel een kruising tussen smartphone en