Voordelige smartphones: De Huawei Ascend Mate

Jonathan Maes
Written By Jonathan Maes

Jonathan is an academic researcher at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Goedkope smartphones: Huawei Ascend Mate

Het Chinese Huawei komt ook met een zogenaamde ‘phablet’, oftewel een kruising tussen smartphone en tablet. De Ascend Mate is op alle opzichten een uitstekende smartphone, vanwege de uiterst goede prijs/kwaliteitverhouding. Alles over de Huawei Ascend Mate phablet lees je hier.

http://c2.plzcdn.com/ZillaIMG/d88622a8c6e8e2d5810a1b7813a36941_medium.jpg

Wat natuurlijk meteen opvalt aan de Ascend Mate is het uiterst grote aanraakscherm. De diagonaal bedraagt 6.1 inch, wat dus vrij groot is. Het beeldscherm heeft een resolutie van 1280 op 720 pixels, ook wel 720p of gewoon ‘HD’ genoemd. Dankzij deze vrij hoge resolutie, worden beelden erg mooi en scherp weergegeven.

Ook op gebied van prestaties loopt de Huawei Ascend Mate zeker niet achter. Een snelle 1.5 GHz quad-core processor zorgt namelijk voor erg mooie snelheden, waardoor zelfs de meest intensieve apps geen probleem vormen voor deze smartphone. Dankzij 2GB aan intern werkgeheugen kan je ook heel soepel multitasken. Er is 8GB aan opslaggeheugen voorzien, maar dat kan je uitbreiden via een MicroSD kaartje.

Aan de achterkant van het toestel bevindt zich een 8MP camera met LED-flitser. Aan de voorkant is een webcam ingebouwd met een resolutie van 1MP, uitstekend voor videogesprekken.

http://c2.plzcdn.com/ZillaIMG/198182f915b7d8edbfc4aecf61e1d00a_medium.jpg

De batterij in de Ascend Mate is gigantisch groot, de smartphone heeft een capaciteit van maar liefst 4050mAh! Hiermee kan je de smartphone gemakkelijk 48 uur gebruiken bij normaal gebruik.

Het besturingssysteem is natuurlijk Android 4.1 Jelly Bean, en Huawei belooft ook softwareupdates. De software is voornamelijk standaard, met een lichte grafische schil. Dankzij heel wat handige extra toepassingen, kan je bijvoorbeeld de smartphone gemakkelijk bedienen met één hand. Ook de meegeleverde GPS-software heeft extra toeters en bellen, terwjil je gemakkelijk in de webbrowser woorden kan opzoeken met de Smart Reading functionaliteit.

De Huawei Ascend Mate is zowel verkrijgbaar in het wit en zwart.

http://c2.plzcdn.com/ZillaIMG/b69fd7165b1689d56b22ca33eb95b2e6_medium.jpg

Pluspunten: Uitstekende prijs/kwaliteitverhouding, mooi beeldscherm, uitbreidbaar geheugen, gebruiksvriendelijke bediening, uitmuntende batterij

Minpunten: Design niet in het oog springend, met een gewicht van 200 gram niet erg licht

Eindwoord: De Huawei Ascend Mate is een uitstekende smartphone, en een goede keus als je op zoek bent naar een toestel met veel mogelijkheden, een groot scherm en toch niet te veel geld wil uitgeven.

De Huawei Ascend Mate is verkrijgbaar bij Bol.com voor €335.

Leave a Comment