Gaming PC PS4 Reviews

Enter The Gungeon Review

Enter The Gungeon is een bullet-hell shooter en lijkt een aardige mix te zijn van Nuclear Throne en The Binding of Isaac. De indietitel heeft een kenmerkende grafische stijl meegekregen en als we de ontwikkelaars mogen geloven zit de game boordevol actie en spanning. Dodge Roll Studios brengt met Enter The Gungeon een frisse nieuwe shooter in het roguelike genre, als je dus doodgaat zal je opnieuw moeten beginnen. Enter The Gungeon biedt gelukkig erg veel diepgang en gameplaymogelijkheden, waardoor opnieuw beginnen nooit als iets vervelends wordt ondervonden. Onze volledige recensie van Enter The Gungeon lees je hier.

Inleiding

EtG - Screen 1

In het begin van de game krijg de keuze tussen een aantal hoofdpersonages, de ene wat gekker dan de andere. Het personage dat je kiest is verantwoordelijk voor het ontdekken van het mysterieuze wapen dat het verleden kan vermoorden. Een gek verhaal en gelukkig hoef je er niet al te veel aandacht aan te besteden, want Enter The Gungeon excelleert in de gameplay. Wel biedt elk personage een eigen speelstijl met verschillende wapens en kan je de karaktertrekken nalezen. Zo krijg je meteen een mooie en korte introductie in de verschillende personages. Je kan kiezen tussen onder andere een marinier, een piloot, een gevangene en een jager. Elk personage heeft in het verleden iets verkeerd gedaan en wil daarom koste wat het kost het wapen in handen krijgen. Dat betekent ook dat er voor elk karakter een andere eindbaas te wachten staat.

Gameplay

EtG - Screen 4

De eerste level in Enter The Gungeon doet dienst als tutorial en laat je kennismaken met de simpele controls van het spel. Het principe is natuurlijk vrij simpel en werkt op consoles prima als twin-stick shooter maar toch is Enter The Gungeon niet je gemiddelde roguelike shooter. Je kan bijvoorbeeld objecten als cover gebruiken door ze om te stoten – een handig geplaatste tafel kan je dus zo neerwerpen om tot je voordeel te gebruiken. Ook biedt het spel een handig ontwijksysteem waardoor je tijdelijk immuun bent voor kogels. En in ware bullet hell die je ongetwijfeld zal tegenkomen in Enter The Dungeon is dat zeker en vast mooi meegenomen.

EtG - Screen 5

Zoals de titel al doet vermoeden zal je in Enter The Dungeon voornamelijk kerkers moeten onderzoeken die vol zijn gepropt met vijanden. Vijanden die trouwens best uniek zijn vormgegeven: denk maar aan klassiek gespuis maar ook tegenstanders in de vorm van kogelhulzen. De enige hulp die je hierbij krijgt is je wapen naar keuze en een aantal leuke extra’s. Uiteraard kan je in de dungeons nieuwe wapens ontdekken, geld verzamelen en upgrades aanschaffen.

Enter The Dungeon zit boordevol actie en verveelt nooit. De random generated levels werken goed en vijanden reageren slim op je aanwezigheid. Omdat de game toch een klassiek voorbeeld van bullet hell is, zal het ontwijken een erg belangrijke tactiek moeten worden om te overleven. De eerste keer dat je een kerker verkent kan het allemaal nogal overweldigend en best uitdagend zijn, maar wanneer je het gedrag van de vijanden kan doorgronden en nieuwe wapens ontdekt, wordt het al een stuk plezieriger.

EtG - Screen 3

De kerkers zijn meestal ook erg groot, maar gelukkig is er een teleportatie-systeem voorzien waarmee je gemakkelijk tussen de verschillende kamers kan reizen. Vooral in de latere levels zorgt voor veel tijdswinst. Een handige aanwinst is ook de ammonomicon, een encyclopedie die je voortdurend up to date houdt betreffende vijanden die je ontmoet en de wapens die je verzamelt. Naast de gewone kamers zit Enter The Dungeon natuurlijk ook vol met bossfights, de ene al uitdagender dan de andere.

Presentatie

EtG - Screen 6

Enter The Gungeon wordt gepresenteerde in een klassieke pixel-achtige stijl en dat geeft de game een vrij unieke identiteit mee en samen met de goede soundtrack die de game van passende deuntjes voorziet zorgt dat voor een goede sfeerschepping. De artstijl is ontzettend creatief en het ziet er ook nog eens erg goed uit. Op gebied van storytelling wordt het verhaal verteld via de dialogen tussen de personages.

Eindwoord Enter The Gungeon Review

EtG - Screen 8

Enter The Gungeon is een ontzettend geslaagde roguelike shooter met een leuke visuele stijl en verfijnde gameplay. Hoewel de game bij aanvang nogal chaotisch overkomt, ontdek in je een verder stadium van Enter The Gungeon heel wat uren speelplezier. De game is absoluut geen heruitvinding van de twin-stick shooter, maar dat hoeft ook helemaal niet. Voor fans van het genre is Enter The Gungeon zeker en vast een aanrader.

Enter The Gungeon

Ontwikkeld door Dodge Roll Games, uitgegeven door Devolver Digital

Gespeeld op pc (Steam). Ook verkrijgbaar voor PS4.

Retail reviewexemplaar verstrekt door de uitgever. Ons reviewbeleid lees je hier.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden