Gaming Nieuws PC

F2P BattleCry aangekondigd door Bethesda

Bethesda Softworks®, een onderneming uit de ZeniMax® Media groep, kondigt vandaag Battlecry aan, een nieuwe multiplayer actie combat game waar je tot met 32 spelers tegelijk van de razend snelle actie kunt proeven.  De game is in ontwikkeling bij BattleCry Studios.

Battlecryis het eerste project van de studio sinds deze met één helder objectief in 2012 werd opgericht: online beleving creëren van hoge kwaliteit die pure fun biedt.  De studio staat onder leiding van veteraan Rich Vogel en bestaat uit een groep doorwinterde ontwikkelaars die hun strepen verdienden bij hun werk aan andere actie en competitieve multiplayer franchises. Samen creëerden ze Battlecry – een leuke en toegankelijke free-to-play game dat team-based combat combineert met snelle brutaliteit, levendige art direction en competitieve multiplayer actie met als doel het bekomen van een nieuwe gameplay ervaring.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=9LMep-0bRT8″]

Ontdek de uitdagende en expressieve wereld, geschapen door Viktor Antonov (Half-Life 2Dishonored) waar buskruit verbannen werd na de rampzalige wereldoorlog aan het begin van de 20e eeuw.  Oorlogsvoering zoals we het kennen bestaat niet langer en alle conflicten worden uitgevochten door elite teams van gekozen strijders in oorlogszones.  Getraind en geschapen voor de strijd, treden ze elkaar tegemoet voor de glorie van hun naties.

battlecry

Kies je factie en maak progressie niveau na niveau.  Bij ieder niveau speel je nieuwe vaardigheden vrij wat ervoor zorgt dat je strijder ieder level beter wordt.  Riskeer lijf en leden als de Royal Marines of de onverschrokken Cossacks en vecht in de melee of met wapens waarmee je doel kunt treffen vanop verre afstand met zwaarden die veranderen in schilden en bogen die pijlen door gewapende schedels kunnen boren.


Het BattleCry team is blij de game aan te kondigen dat ook de naam van de studio draagt.  aldus Rich Vogel, president en executive producer bij BattleCry studios. We hebben hard gewerkt om een nieuwe ervaring te creëren voor gamers die multiplayer actie combineert met visueel verbluffende combat.  We zien er naar uit dit alles te delen en gamers BATTLECRY te laten testen op de Bethesda’s booth op E3.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden