Artikel Featured Smartphones en Tablets Tech

Goedkope smartphones: Alles over de Nokia Lumia 520

De Nokia Lumia 520 is een van de goedkoopste Windows Phones op de markt, maar biedt toch een indrukwekkende smartphone met een eigenwijs design en 4 inch IPS touchscreen.

Over Nokia Lumia en Windows Phone 8

hr6666

Lumia is de smartphonereeks van Nokia en gebruiken het Windows Phone 8 besturingssysteem. Nokia kenmerkt haar Lumia-smartphones met het gebruik van unieke tweekleurige designs. In het geval van de Lumia 520 kan je zelfs extra covers met een verschillende kleur aanschaffen om je smartphone een andere stijl te geven. Het ontwerp van de Lumia telefoons is simpel maar doeltreffend: een kleurige achterkant, een eenvoudige voorkant en een vierkantige vorm dat netjes in de hand ligt.

Windows Phone 8 is het mobiel besturingssysteem ontwikkeld door Microsoft. Windows Phone 8 is erg gelijkaardig aan Windows 8, waarbij er ook gebruik wordt gemaakt van ‘tiles’. Deze tiles of tegeltjes kan je naar hartenlust aanpassen; je kan bijvoorbeeld tegels maken van apps als Facebook, Whatsapp, Twitter… maar ook contactpersonen en foto’s. De meeste apps worden automatisch geüpdatet op het startscherm, waardoor je steeds up to date bent. Windows Phone 8 staat erom bekend enorm gebruiksvriendelijk te zijn.

WP8-580-75

Nokia levert met haar Lumia-smartphones ook een reeks van handige voorgeïnstalleerde applicaties mee. Opmerkelijk zijn Nokia Rijden (een uitstekende navigatieapp) en de streaming-app Nokia Music. Bovendien biedt Windows Phone 8 toegang tot het volwaardige Office-pakket met Outlook, Word, Powerpoint en Excel.

Er zijn doorgaans minder apps te vinden in de Windows Phone 8 Marketplace dan in de Apple App Store of Google Play. Echter maakt Microsoft hierin een inhaalbeweging en verschijnen quasi alle populaire apps ook op Windows Phone 8.

De Nokia Lumia 520

De Nokia Lumia 520 kan zeker bestempeld worden als een vrij unieke smartphone. Hoewel het toestel erg voordelig in de winkelrekken ligt, heeft Nokia niet bezuinigd op kwaliteit en prestaties. De 520 beschikt over een snelle 1 GHz dual-core processor, waardoor multi-tasken en zelfs de iets intensievere applicaties geen probleem vormen voor deze Lumia. Meer opvallend is echter het 4 inch aanraakscherm, met een uitstekend IPS-paneel wat zorgt voor fenomenale kijkhoeken. De resolutie van het display bedraagt 800 op 480 pixels, wat gangbaar is in deze prijscategorie. Het aanraaklaagje is enorm gevoelig, waardoor je de smartphone zelfs kan bedienen met je handschoen.

nokia_lumia_520_cyan_2

De smartphone beschikt over 512MB RAM-geheugen, wat voldoende is om het besturingssysteem soepel te laten draaien. Er is 8GB aan opslagcapaciteit aanwezig, maar dit kan je gelukkig uitbreiden met een MicroSD-kaartje. Op de achterkant vinden we een 5 megapixel camera terug, alsook een speaker. De Lumia 520 heeft echter geen front-facing camera, Skypen of videobellen zal dus niet gaan. De iets duurdere Nokia Lumia 625 bevat deze functie wel. 3G en Wi-Fi zijn aanwezig.

Voor- en nadelen

+ Uitstekende prijs/kwaliteitverhouding

+ 4 inch scherm met IPS-paneel

+ Snelle 1 GHz dual-core processor

+ Opslagcapaciteit uitbreidbaar

– Geen camera aan de voorkant

– Voorlopig iets minder apps in de Windows Phone 8 Marketplace

Eindwoord

Ben je op zoek naar een goedkope, kwalitatieve smartphone met een gebruiksvriendelijk besturingssysteem en heb je geen nood aan een front facing camera? Dan is de Nokia 520 wellicht iets voor jou.

Nokia-Lumia-520-NieuweMediaBlog-TechnoogieBlog

De Nokia Lumia 520 is het goedkoopst verkrijgbaar bij Coolblue: voor 23:00 besteld, morgen in huis. De Lumia 520 kost €149,99 in België (klik hier voor Coolblue BE) en €159,99 in Nederland (klik hier voor Coolblue NL). Nokia houdt momenteel een actie waarbij je na doorsturen van de factuur een gratis cover krijgt met een andere kleur.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden