Gaming Nieuws Smartphones en Tablets Tech Nieuws Virtual Reality

Google kondigt high-end Daydream Android VR-platform aan

Tijdens de Google I/O keynote in Mountain View heeft het bedrijf een high-end virtual reality platform aangekondigd; Daydream. Daydream wordt bovenop het aankomende Android N gelanceerd en moet een high-end standaard zijn voor draadloze VR headsets. Daydream kan hiermee beschouwd worden als een high-end opvolger van de Google Cardboard en dat geldt voor zowel de software als de hardware.

Softwarematig zal Daydream beter uitgewerkt worden door je een virtuele homescreen voor te stellen, gelijkaardig aan dat van de Oculus Rift. Verder zal Google ook bepaalde smartphones een Daydream-cerficaat meegeven, ‘Daydream Ready’. Het nieuwe virtual reality platform vereist namelijk extra sensoren, specifiek voor virtual reality. Ook wordt er gesproken van een minimumresolutie wat betreft het beeldscherm en is de kans groot dat vooral smartphones met een 4K-display optimaal van Daydream gebruik kunnen maken. Google toonde verder een referentiemodel van een mogelijke headset en ook een mogelijke motioncontroller werd op de I/O conferentie getoond.

Google Daydream

Google_Daydream_Lockup_Secondary_RGB.0

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden