Gaming Nieuws PC PS4 Xbox One

HITMAN krijgt episodische release

Io-Interactive heeft vandaag meer informatie vrijgegeven over de nieuwe HITMAN game, dat op 11 maart wordt uitgebracht voor PS4, de Xbox One, en PC.

Na een wijziging in de releasestructuur wordt HITMAN een echt episodische AAA-spelervaring, met een belangrijke livecomponent. Hierbij plegen spelers huurmoorden op machtige, belangrijke doelwitten op exotische locaties overal ter wereld.

Op 11 maart vindt de aftrap plaats met een Prologue Mission en een locatie in Parijs. In april komt de volgende locatie in Italië, gevolgd door Marokko in mei. Vanaf dat moment krijgt HITMAN regelmatige maandelijkse contentupdates, inclusief drie extra locaties: Thailand, de VS en Japan, tot het seizoen later in 2016 is afgelopen. Dit alles met wekelijkse live-evenementen en extra geplande content tussen de maandelijkse updates.

“We hebben besloten om de sprong te wagen en HITMAN te publiceren als een echt episodische spelervaring”, aldus Hannes Seifert, Head of Studio bij Io-Interactive. “Die beslissing is deels genomen om dat kleine beetje extra tijd te krijgen, zodat we ervoor kunnen zorgen dat elke locatie die we uitbrengen de kwaliteit heeft die je van een HITMAN-spel mag verwachten. Maar de belangrijkste reden is dat we op deze manier een levend spel kunnen maken dat in de loop der tijd groter wordt en evolueert, om zo een fundament voor de toekomst te leggen: dit is het eerste spel in een verhaal dat zal doorgaan en wordt uitgebreid met toekomstige Hitman-games.

Een nieuwe Intro Pack bevat nu Prologue- en Paris-levels en wordt uitgebracht voor de nieuwe prijs van € 15. Elke volgende locatie kost € 10 als add-on item voor het Intro Pack.* Spelers kunnen ook de Full Experience aanschaffen voor € 60. Dit is inclusief alle content van dit jaar zodra deze wordt uitgebracht, en garandeert dat er geen live- of bonuscontent wordt gemist.

De retail disc-versie van HITMAN wordt aan het einde van 2016 uitgebracht.

PlayStation-gebruikers krijgen ook toegang tot The Sarajevo Six: 6 Bonus Contracts, voor elke locatie één, waarbij Agent 47 de wereld rond moet reizen om zes voormalige leden van de paramilitaire eenheid CICADA uit te schakelen in een op zichzelf staande verhaallijn, exclusief voor PlayStation 4 gebruikers.

Voor spelers die het spel eerder willen spelen begint de HITMAN-bèta voor de PlayStation 4 en pc respectievelijk op 12 en 19 februari. Spelers krijgen gegarandeerd toegang tot de bèta als ze de Full Experience of het nieuwe Intro Pack reserveren.

* Als spelers het Intro Pack kopen, maar dan alsnog de Full Experience willen hebben, kunnen ze ook het Upgrade Pack kopen voor € 50.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden