Gaming Nieuws PS4

Insider lekt informatie PS4K: 2x krachtiger, prijs, God of War 4…

Een insider bij Sony heeft zonet een bericht geplaatst op gamingforum NeoGAF met meer informatie over de aankomende PlayStation 4K, de sterkere variant van Sony’s PS4 console. Er wordt verwacht dat Sony de sterkere console binnenkort officieel zal onthullen, wellicht op de E3-persconferentie binnen een aantal weken. De klokkenluider – OsirisBlack – had het al meermaals bij het rechte eind en heeft dusdanig een reputatie opgebouwd als betrouwbare bron.

Het prijskaartje van de PS4K staat momenteel op 399, hoewel Sony opties aan het bekijken is voor een nog sterkere processor en een bijhorend prijskaartje van 499. Wel vermeldt OsirisBlack dat 499 het absolute maximum is. Er komt geen inwisselprogramma voor huidige eigenaars van de PS4. De GPU van de PS4K – die voor de graphics zorgt – zou ongeveer tweemaal zo sterk zijn waardoor de PS4K zich meteen kan meten met een huidige high-end PC. 4K Blu-Rays zullen afgespeeld kunnen worden en (oudere) games die niet in 4K draaien kunnen in 4K getoond worden via upscaling.

Nieuwere games zullen absoluut gebruikmaken van de toegenomen kracht van de PS4K, maar de insider garandeert wel dat alle toekomstige PS4-titels op beide consoles te spelen zullen zijn. Wel zullen sommige nieuwe PS4-titels significant beter draaien op de PS4K. Of oudere PS4-titels een patch gaan krijgen om de extra rekenkracht te benutten hangt af van de ontwikkelaar.

De insider heeft ook een lijst van een aantal games gekregen die ondersteuning gaan bieden voor de PS4K. Voor de PlayStation VR zijn dat Eve Valkyrie, Robinson en GT Sport. Ook Deep Down en “GOW4″ zullen de rekenkracht van de PS4K kunnen benutten. De afkorting GOW4 kan in dit geval enkel leiden tot het voorlopig onaangekondigde God of War 4.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden