Reviews

Kids Special: Barbie, Kung Fu Panda en Monster High

De cadeautjesperiode komt er weer aan en omdat ook kinderen graag eens een spelletje spelen werden onlangs drie nieuwe titels uitgebracht voor kinderen. In Barbie & Her Sisters Puppy Rescue runt Barbie een verzorgingscentrum voor straathondjes, waarbij het jouw taak is om ze verzorgen. Kung Fu Panda: Showdown of Legendary Legends gaat wat meer de actievolle toer op als een 2D vechtgame met personages uit de bekende franchise. De laatste game die we onder de loep nemen is Monster High: New Ghoul in School waarbij je als zelfgemaakt Monster High personage avonturen in het middelbaar kan beleven.

Omdat het doelpubliek voor de games uiteraard een iets jongere generatie spelers is, gaan we deze drie titels niet beoordelen met een puntensysteem, maar willen we de nadruk leggen op gameplay en het fungehalte voor kinderen. Je leest onze bevindingen van de drie spelletjes hieronder, en dan weet je vast en zeker of de game in de smaak zou kunnen vallen.

Barbie & Her Sisters Puppy Rescue

Gespeeld op Wii U, ook verkrijgbaar voor PS3, Xbox 360, Wii en 3DS

barb_pup_screen_3

De game is gebaseerd op de gelijknamige film van Barbie en als speler moet je op zoek gaan naar verdwenen puppy’s in een open wereld. Naast Barbie zijn ook haar zussen Skipper, Stacie en Chelsea van de partij: elk met een eigen vaardigheden. De game is vrij simpel: in de stad zijn er affiches opgehangen van verdwenen hondjes, die je dan moet zoeken doorheen de omgeving met je fiets. De besturing kan hierbij wat rommelig zijn en ook de navigatie is niet uiterst simpel, maar eens je de viervoeter hebt gevonden keer je terug naar het verzorgingscentrum.

Naast het vinden van de puppy’s legt de game ook een erg grote nadruk op het verzorgen van de dieren. Creatievelingen kunnen hun kennels aanpassen naar wens om je nieuwe puppy’s zo goed mogelijk te verzorgen. Denk maar aan nagels knippen, medicatie toedienen en dat soort zaken. Uiteraard is het ook mogelijk om met de beestjes te spelen, te gaan wandelen of een aantal trucjes laten leren. Barbie & Her Sisters Puppy Rescue probeert hierin wat variatie te leggen met af en toe een andere opdracht, maar de basis van het spel blijft hetzelfde: het vinden en verzorgen van schattige puppy’s.

barb_pup_screen_2

De game zal ongetwijfeld in de smaak vallen bij liefhebbers van Barbie en schattige viervoeters, maar we kunnen ons inbeelden dat ook jongere spelers zich zullen storen aan de repetitieve gameplay. Na een aantal tevreden puppy’s heb je de game zowat gezien. Als de combinatie van Barbie en puppy’s als muziek in de oren klinkt voor de speler zal er ongetwijfeld veel plezier kunnen beleefd worden maar een uitgebreide game is het dus zeker niet.

barb_pup_screen_1

Audiovisueel wordt de game voorzien van een soundtrack die vooral bestaat uit kleine loops van catchy achtergrondmelodietjes. Verder is de Barbie-game visueel uiteraard geen topper maar de graphics doen wat ze moeten doen. En als je het je zou afvragen, de puppy’s zien er schattig uit.

Kung Fu Panda: Showdown of Legendary Legends

Gespeeld op PS4, ook verkrijgbaar op PS3, Xbox 360, Xbox One, Wii U, 3DS en PC (Steam)

kfp_screen_01

Als je gameplaybeelden van Kung Fu Panda: Showdown of Legendary Legends bekijkt, kan je meteen zien waar de ontwikkelaar haar inspiratie gehaald heeft. Het spel is namelijk ontzettend gelijkaardig aan de bekende Smash-games van Nintendo en treft ook een aantal gelijkenissen met PlayStation All-Stars Battle Royale, maar dan overgoten met een Kung Fu Panda jasje. De game is dus een 2D-brawler, al zijn de controls wat eenvoudiger gemaakt om de moeilijkheidsdrempel laag te houden. Verwacht geen uitgebreid verhaal of een narratief element in deze game want zoals de titel al doet vermoeden komen alle personages uit Kung Fu Panda aan bod om serieus met elkaar de strijd aan te gaan.

In Showdown of Legendary Legends kan je aan de slag met zo’n twintig figuren uit het Kung Fu Panda universum. Denk maar Po, Tijgerin, Meester Shifu en nog een hoop meer personages uit de populaire films. Het langverwachte derde deel in filmreeks komt binnenkort op het witte doek terecht en na de release belooft ontwikkelaar Vicious Cycle nieuwe content te leveren. Je kan de strijd aangaan in vijftien verschillende levels die bovendien goed zijn uitgewerkt en elk een uniek gevecht kunnen bieden: er zit verrassend veel content in de game gepropt.

kfp_screen_04

Net zoals in Smash Brosh kan je aanvallen met twee knopjes en is bewegen doorheen de levels uiterst belangrijk. Hoe meer je schade je toebrengt aan je tegenstaders, hoe verder deze van de level kunnen vliegen als je ze nog eens raakt. Elk personage heeft ook specifieke moves en uiteraard zijn ook een hoop power-ups van de partij. Als je het goed doet in een gevecht kan je een ultieme ‘Awesome Attack’ move voorbereiden, dat meteen de letters ‘KO’ op het scherm doen verschijnen. Af en toe zal de game ook hulppersonages introduceren die niet speelbaar zijn maar toch kunnen meestrijden in een gevecht.

Kung Fu Panda: Showdown of Legendary Legends legt de nadruk op multiplayer, zowel lokaal als online. Uiteraard is ook gewoon mogelijk om met computergestuurde AI’s te spelen in een aantal verschillende moeilijkheidsgraden. Hoewel de online community van Showdown of Legendary Legends op moment van schrijven niet bijster groot was, verliepen online matches wel vlotjes en stabiel.

kfp_screen_07

Visueel is Kung Fu Panda de meest indrukwekkende titel van het trio en dat is ook niet verwonderlijk gezien de overstap naar de huidige generatie consoles. Omgevingen zijn gevarieerd en gedetailleerd, en ook de verschillende personages zien er goed uit. Presentatie is ook goed gelukt met een resem stemacteurs die de verschillende Kung Fu Panda personages een eigen stem geven.

Showdown of Legendary Legends is een geslaagde actiegame (en Smash-kloon) met een hoog entertainmentfactor en degelijke gameplay. Niet alleen fans van Kung Fu Panda maar ook liefhebbers van het genre zullen er aardig wat plezier aan beleven.

Monster High: New Ghoul in School

Gespeeld op PS3, ook verkrijgbaar op Xbox 360, Wii U, Wii en 3DS

mh_new-ghoul_screen_7

In de nieuwe Monster High game word je als speler meteen geïntroduceerd in de wereld van de Monster High school. In het begin van het spel moet je zelf een personage aanmaken met behulp van een vrij degelijke character creator, er zijn verrassend veel verschillende opties en je kan zeker kiezen voor een unieke look. Een unieke look komt wel vaker voor in het Monster High universum, maar jouw zelfgemaakt personage is dus meteen nieuwe leerling. Wie dus zin heeft om een volledig nieuw Monster High personage te creëren en ermee te spelen, vindt in New Ghoul in School een ideale gelegenheid.

mh_new-ghoul_screen_1

Het merendeel van de game speelt zich dan ook af in de school, waar je vooral kennismaakt met de overige personages en waar je ook een hoop opdrachten zal moeten vervullen. Er ligt een vrij grote nadruk op het verzamelen van kledingstukken en verzamelobjecten, via een in-game smartphone kan je zelfs ‘online’ kleren bestellen voor je personage. Je kan shoppen met de vele muntjes die je kan vinden op de campus en je verdient ook geld door opdrachten te voltooien. Dit toestel gebruik je ook om contacten te onderhouden in de school. Hiermee gaat New Ghoul in School zeker en vast wat de Avontuur-toer op, hoewel de missies en uitdagingen uiteraard niet bijster moeilijk zijn. De jongere spelers zullen misschien wel wat moeite hebben met het volbrengen van deze opdrachten, gezien de navigatie niet altijd even nauwkeurig is.

mh_new-ghoul_screen_2

De missies zijn redelijk eenzijdig en bestaan vooral uit simpele taken. ‘Praat met deze persoon’, ‘ga dit halen’, en zo kunnen we nog even doorgaan. Een verhaal is in tegenstelling tot de twee andere titels zeker aanwezig: er zijn ook een hoop dialogen te verwerken en af en toe zal je ook dialoogopties moeten aanduiden. Hoe verder je in de game geraakt, hoe meer je uiteindelijk te weten komt en de game blijft zeker en vast niet stilstaan. Om aan bepaalde voorwerpen te geraken of om geheime kamers te ontdekken zal je af en toe ook wat moeten platformen, een toevoeging die zeker welkom is. Sommige missies worden ook in mini-game vorm gepresenteerd die nog wat extra variatie in de game steken. Monster High: New Ghoul in School gebruikt dagen als indeling voor missies en nieuwe gebeurtenissen, hiermee willen de ontwikkelaars een realistische sfeer uit het middelbaar nabootsen. Monster High is een game die je voortdurend van Punt A naar Punt B stuurt, maar bevat gelukkig genoeg extraatjes en een degelijk verhaal om de game voor de jonge fans interessant te houden.

Digitale en retail reviewexemplaren verstrekt door de uitgever. Ons reviewbeleid vind je hier.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden
Featured Mobile Reviews Smartphones en Tablets

Kingdom Rush Frontiers Review

We nemen eens een kijkje naar de allernieuwste Tower Defense game van Ironhide Studios op iOS: Kingdom Rush Frontiers. Frontiers