Gaming Nieuws PC Xbox One

Microsoft gaat partnerschap aan met Oculus

Op de persconferentie van Oculus Rift heeft het bedrijf een opvallende aankondiging gemaakt. De Rift zal namelijk werken met Microsoft’s Xbox One streaming. De virtual reality headset zal dus – in tegenstelling tot Project Morpheus van Sony – niet compatibel zijn als ‘echte’ VR ervaring, maar het zal wel mogelijk zijn om een virtuele cinema te creëren waarin het gevoel krijgt dat je op een groot scherm speelt. De officiële Rift controller is dan ook gewoon een Xbox One exemplaar, al bieden ze ook eigen motioncontrollers aan.

Xbox-playing-970-80

Verder heeft Oculus Rift enkele games voorgesteld die exclusief gaan werken op de Rift. Onder andere Insomniac Games komt met een titel: Adge of Nowhere. Ook de definitieve versie van de virtual reality headset werd uitgebreid tentoongesteld.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden