Gaming Nieuws PC

Minecraft voor Windows 10 aangekondigd, krijgt betaversie

De populaire game Minecraft zal een aparte versie krijgen voor het Windows 10 besturingssysteem, dat werd vandaag door Mojang aangekondigd op Minecon. Deze game zal de oorspronkelijke PC release niet vervangen, maar het moet wel dé Minecraft titel voor allerlei Windows 10 apparaten worden. De nieuwe versie zou controller support, local splitscreen en samenspelen met spelers van de Pocket Edition én XBLA mogelijk maken.

Op de release van Windows 10 – dat op 27 juli plaatsvindt – zal er een publieke beta aan te schaffen zijn voor 10 Amerikaanse dollar. In hoeverre de Windows 10 editie compatibel is met mods, maps en servers van de huidige versie valt nog af te wachten.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden