Gaming Nieuws PC Reviews

Mortal Kombat XL voor PC Review

Mortal Kombat X verscheen al een hele tijd geleden en werd door gamers en critici fel geprezen omwille van de uitstekende gameplay, zoals je ook kon lezen in onze recensie. Hoewel de consoleversies steeds netjes alle DLC voorgeschoteld kregen had de pc-versie van Mortal Kombat X last van een aantal problemen. Zo waren er een aantal bugs aanwezig en liet ontwikkelaar NetherRealm DLC-ondersteuning voor de pc vallen. Dat kwam hard aan voor de pc-spelers, maar gelukkig zijn ze bij NetherRealm van gedachten veranderd. Het volledige totaalpakket Mortal Kombat XL is namelijk sinds kort ook verkrijgbaar voor pc: het compleet totaalpakket met alle DLC.

Inleiding

1d8554ba-2d6a-4e80-8caa-df60d969aa62

Mortal Kombat X kon op heel wat goede kritieken rekenen ten tijde van de lancering. In onze eigen review concludeerden we met het volgend besluit: “Mortal Kombat X doet het vrijwel in elk opzicht beter dan z’n voorganger uit 2011, en da’s een hel groot compliment. De steengoede gameplay, interessante onlinemogelijkheden, verbluffende graphics en tonnen content zorgen ervoor dat het tiende deel in de franchise meteen de beste fight-em-up op de markt is.” Zelfs ruim een jaar na deze publicatie is Mortal Kombat X nog steeds een van de meest populaire fighters, ook dankzij de toevoegingen van de XL-versie met nieuwe personages. Onze volledige ervaringen met Mortal Kombat X vind je in onze review uit 2015, in dit artikel gaan specifiek dieper in op de pc-versie.

XL-versie

De XL-versie van Mortal Kombat verscheen al een tijdje geleden voor consoles en bevat alle uitgebrachte DLC-content. Het gaat om Kombat Pack 1 met nieuwe personages Jason Voorhees, Predator uit de Alien vs Predator films, veteraan Tanya en Tremor. Dit DLC-pakket was eerder al beschikbaar voor pc. Kombat Pack 2 brengt dan weer Leatherface, Xenomorph (eveneens uit de Alien vs Predator serie), Bo’Rai Cho en Triborg. Ook zijn er een hoop extra skins verkrijgbaar en bevat de XL-versie ook de voormalig exclusieve pre-order DLC, Mortal Kombat eindbaas-klassieker Goro. Verder is ook ‘The Pit’ inbegrepen als een nieuw arena waarin je de strijd kan aangaan.

70af64df-4439-4a4c-8f19-c62c4cdf3a29

Het totaalpakketje kost samen 39,99 – daarvoor krijg je dus de originele game samen met alle extra’s. Huidige pc-eigenaars van Mortal Kombat X kunnen beide Kombat Packs echter ook aan een gereduceerde prijs kopen zodat je de game niet opnieuw aan de volle pot moet aanschaffen.

De acht nieuwe personages (negen als je Goro meetelt) zorgen voor heel wat meer variëteit in de Mortal Kombat game. Zoals je in onze originele review kon lezen biedt elk personage drie verschillende speelstijlen, al vormt Triborg hier wel een lichte uitzondering op: ze kunnen namelijk beschouwd worden als drie aparte personages die gelijkaardig spelen. Fans van de franchise zullen de namen Cyrax, Sektor en Smoke ongetwijfeld herkennen. De gameplay en balancering van personages werd eveneens aangepakt zodat alle personages in Mortal Kombat XL een eerlijke kans hebben om de overwinning te kunnen behalen.

Online

86bb6556-697a-4fba-8d40-ac63411ebcb7

De netcode van Mortal Kombat XL werd vernieuwd. In plaats van een delay-systeem maakt de vernieuwde versie nu gebruik van GGPO die al eerder werd geïntroduceerd bij de consoleversies. De overstap zorgt voor een betere, stabielere en vooral eerlijkere net code. De populatie op pc is nog vrij actief voor Mortal Kombat X en met de lancering van de XL-versie zal dat allicht ook nog wat stijgen. De vernieuwde netcode is een toevoeging die absoluut welkom was.

Conclusie Mortal Kombat XL pc-review

Mortal Kombat X speelde eigenlijk beter weg op consoles, ondanks het feit dat pc-gamers kunnen genieten van hogere grafische settings. Dat was jammer, maar de ontwikkelaars hebben dat nu echter ruimschoots goedgemaakt. Met Mortal Kombat XL brengt NetherRealm de game namelijk in een totaalpakket uit met een nog veel aantrekkelijker prijskaartje, alle verbeteringen van de consoleversies én de vernieuwde netcode. Wie dus liever gruwelijke vechtpartijen speelt op pc kan met Mortal Kombat XL dus op beide oren slapen.

Disclaimer: onderstaande reviewscore is grotendeels gebaseerd op onze recensie uit 2015 maar is bij bepaalde criteria gewijzigd om de veranderingen en verbeteringen van de XL-versie te omvatten.

Mortal Kombat XL

Ontwikkeld door NetherRealm, uitgegeven door Warner Bros.

Gespeeld op pc, ook verkrijgbaar op Xbox One en PS4.

Retail reviewcode verstrekt door de uitgever. Ons reviewbeleid lees je hier.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden