Nieuwe Pebble ‘Steel’ smartwatch

Jonathan Maes
Written By Jonathan Maes

Teacher by day, geek by night. He holds an MSc degree in Communications and has been passionate about games since the NES was released.

De Pebble smartwatch is ongetwijfeld een van de meest succesvolle Kickstarter-projecten ooit, en startte een golf van nieuwe ‘slimme’ horloges. Het bedrijf presenteerde op de CES 2014 beurs in Las Vegas een nieuwe variant op de Pebble: de Pebble Steel.

140106C.Steel-Trio-1024x640

De Pebble Steel heeft vooral een nieuw uiterlijk gekregen: de smartwatch ziet er veel zakelijker uit en lijkt meer op een ‘echt’ horloge. Ook heeft Pebble Corning Gorilla glass gebruikt voor het 1.54 inch e-ink display, armbandjes van leder en staal zijn gratis meegeleverd. Ook nieuw een een kleine LED-indicator.

De Pebble Steel bevat dezelfde specificaties als de gewone Pebble. De fabrikant heeft haar applicatiewinkel en de SDK voor ontwikkelaars echter wel sterk verbeterd.

Pebble Steel bevat met een adviesprijs van $249 wel een groter prijskaartje dan de normale Pebble die voor 100 dollar minder wordt verkocht. Voorlopig is de Steel smartwatch enkel verkrijgbaar op de Pebble website, de gewone Pebble kan je vinden op Amazon.co.uk.

 

Leave a Comment