Nintendo geeft eindelijk spelhoofdrol aan Toad

Jonathan Maes
Written By Jonathan Maes

Jonathan is an academic researcher at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Iedereen uit de Nintendo stal had al zowat een hoofdrol gekregen in een eigen spel met uitzondering van het schattige Toad ventje. Deze nalatigheid is nu uit de wereld geholpen. Nintendo doopt het personage om tot Captain Toad en een nieuwe held is geboren.

maxresdefault

Captain Toad krijgt zijn eigen WiiU avontuur in een spel vol met raadselachtige puzzels en moet op zoek gaan naar verborgen juwelen en gouden sterren. Toad wordt aangekleed door een grote sjaal en een gigantische hoofdlamp. Men omschrijft het als een avontuur waar sterkte niet zo belangrijk is maar wel vernuftigheid.

images

Eén ding is zeker het is geen vervelende spin-off van een Mario game, wel integendeel het spel bruist van actie en avontuur. Iedere level heeft een eigen uitdaging meestal onder de vorm van een puzzel, er zijn verborgen schatten en vijanden en bijzonder goed verstopte geheime plaatsen.

Capotain Toad Treasure Tracker: een aanrader!

 De Game kan je hier bestellen.

Leave a Comment