Featured Mobile Smartphones en Tablets Tech Nieuws

OnePlus doet de €269 kostende One smartphone uit de doeken

De Chinese fabrikant OnePlus heeft eindelijk haar One smartphone uit de doeken gedaan. De smartphone wordt bestempeld als de ‘2014 Flagship Killer’ en gaat de concurrentie aan met onder andere de Nexus 5.

composition-main

De One is ongetwijfeld een opmerkelijk toestel, want de specificaties zijn zeker niet mis: een snelle Snapdragon 801 quad-core processor, 3GB aan intern geheugen, een 5.5 inch 1080p beeldscherm en een grote batterij van maar liefst 3100 mAh.

De One gaat gepaard met CyanogenMod 11S, gebaseerd op Android 4.4 KitKat. Verder heeft de voordelige smartphone een 13 megapixel camera aan de achterkant uit de fabrieken van Sony, en een 5 megapixel exemplaar aan de voorkant met breedbeeldhoek. Het toestel ondersteunt ook 4G, hoewel niet elke provider compatibel is met de OnePlus One.

Het prijskaartje? Hou je vast, want dit paradepaardje van OnePlus zal in Nederland in België slechts 269 euro kosten. Wie iets meer opslagcapaciteit wil, kan gaan voor een 64 GB model dat een prijskaartje draagt van 299 euro. Meer specificaties vind je op de website van OnePlus.

De OnePlus One smartphone zou ergens eind mei / begin juni moeten verschijnen. In het eerste verkoopstadium werkt OnePlus met een invite-systeem. Dankzij de uitstekende prijs/kwaliteitverhouding, zijn we er vrij zeker van dat de OnePlus One een kleine revolutie in de telecommarkt zal ontketenen.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Featured Smartphones en Tablets Tech

Voordelige smartphones: De Huawei Ascend Mate

Goedkope smartphones: Huawei Ascend Mate Het Chinese Huawei komt ook met een zogenaamde ‘phablet’, oftewel een kruising tussen smartphone en