Android Featured Gaming iOS Nieuws

Play to Cure: Help kanker bestrijden met een mobiele game

Een mobiele game, Play To Cure: Genes In Space, zou helpen om naar de oorzaken van kanker te zoeken om zo een remedie te kunnen vinden. De app werd uitgebracht door Cancer Research uit het Verenigd Koninkrijk en zet wetenschappelijke gegevens zoals dna-materiaal om in een asteroïdenroute in-game.

Play To Cure: Genes In Space bevat een grote database met de activiteit van menselijke genen. In de game navigeer je een ruimteschip doorheen een asteroïdeveld, waardoor een patroon wordt aangemakt, dit zou representatief zijn voor de variatie in de activiteit van de genen. De game vergelijkt genen van kankerpatiënten en gezonde mensen, om zo patronen te vinden die informatie weergeven over het ontstaan de ziekte.

Cancer Research UK meldt ook dat elk level meermaals wordt gespeeld door verschillende gebruikers vooraleer de route geanalyseerd wordt. Na een spelsessie worden de gegevens doorgestuurd naar wetenschappers. Play To Cure: Genes In Space is gratis te downloaden voor Android en iOS.

nl_generic_rgb_wo_45

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden