Play to Cure: Help kanker bestrijden met een mobiele game

Jonathan Maes
Written By Jonathan Maes

Jonathan is an academic researcher at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Een mobiele game, Play To Cure: Genes In Space, zou helpen om naar de oorzaken van kanker te zoeken om zo een remedie te kunnen vinden. De app werd uitgebracht door Cancer Research uit het Verenigd Koninkrijk en zet wetenschappelijke gegevens zoals dna-materiaal om in een asteroïdenroute in-game.

Play To Cure: Genes In Space bevat een grote database met de activiteit van menselijke genen. In de game navigeer je een ruimteschip doorheen een asteroïdeveld, waardoor een patroon wordt aangemakt, dit zou representatief zijn voor de variatie in de activiteit van de genen. De game vergelijkt genen van kankerpatiënten en gezonde mensen, om zo patronen te vinden die informatie weergeven over het ontstaan de ziekte.

Cancer Research UK meldt ook dat elk level meermaals wordt gespeeld door verschillende gebruikers vooraleer de route geanalyseerd wordt. Na een spelsessie worden de gegevens doorgestuurd naar wetenschappers. Play To Cure: Genes In Space is gratis te downloaden voor Android en iOS.

nl_generic_rgb_wo_45

Leave a Comment