2DS/3DS Gaming Nieuws

Pokémon Sun en Moon officieel aangekondigd

Nintendo heeft vandaag in een Nintendo Direct de nieuwe Pokémon games aangekondigd: Pokémon Sun en Pokémon Moon.

Al twintig jaar lang doet Pokémon de harten van miljoenen fans van alle leeftijden sneller slaan. Inmiddels is Pokémon een van de succesvolste merken in de wereld van het entertainment. Tijdens de Pokémon Direct die vandaag is uitgezonden, heeft Tsunekazu Ishihara, de directeur en CEO van The Pokémon Company, Pokémon Sun en Pokémon Moon aangekondigd. Dit zijn de nieuwste delen in de legendarische serie videogames, waarvan al meer dan 275 miljoen exemplaren zijn verkocht sinds de release van Pokémon Red en Pokémon Green voor de Game Boy in Japan in 1996. Pokémon Sun en Pokémon Moon zijn ontwikkeld door GAME FREAK inc. Beide games worden eind 2016 exclusief voor de verschillende Nintendo 3DS-systemen uitgebracht. Voor het eerst hebben spelers de mogelijkheid om de game in traditioneel of vereenvoudigd Chinees te spelen.

“De games uit de Pokémon-serie vormen het hart van het Pokémon-universum en bieden een paar van de meest heugenswaardige Pokémon-momenten voor onze fans,” aldus J.C. Smith, Senior Director Consumer Marketing bij The Pokémon Company International. “Ik kan niet wachten om de reacties van onze fans te zien wanneer ze nieuwe avonturen beleven in Pokémon Sun en Pokémon Moon.”

Pokémon Sun en Pokémon Moon maken ook gebruik van Pokémon Bank. Dit online opslagsysteem stelt fans in staat om Pokémon vanuit Pokémon Red, Pokémon Blue enPokémon Yellow draadloos over te dragen naar Pokémon Sun en Pokémon Moon. Die games worden op 27 februari uitgebracht voor de Virtual Console op de Nintendo 3DS. Pokémon uit Pokémon Omega Ruby, Pokémon Alpha Sapphire, Pokémon X en Pokémon Y kunnen ook via Pokémon Bank worden overgedragen naar Pokémon Sun en Pokémon Moon.

De trailer vind je hieronder:

https://www.youtube.com/watch?v=rP1GlYqpJgk&feature=youtu.be

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden