Gaming Nieuws PS4

Presentatie PlayStation 4 Neo gelekt, bevestigde release in oktober

Een vertrouwelijk document van Sony werd vandaag gelekt op het populaire NeoGAF forum over de aankomende PlayStation 4 Neo console, de sterkere variant van de huidige PlayStation met ondersteuning voor betere graphics, 4K output en een betere framerate. Over de authenticiteit van de gelekte presentatie is er geen twijfel: insider ZhugeEX – die het vooralsnog altijd bij het rechte eind had – bevestigt het lek. Wel wordt er benadrukt dat het gaat om een ouder document, maar de informatie die deze presentatie bevat klopt echter wel.

In de presentatie worden vooral een hoop geruchten bevestigd. Zo zal elke PS4-titel vanaf oktober zowel over een PS4 als over een PS4 Neo mode moeten beschikken. Ook wordt er vermeld dat ontwikkelaars vanaf midden-Augustus aan de slag kunnen met PS4 Neo upgrades en games die lanceren in September zouden een Neo Day One patch ontvangen. Of ook oudere PS4-titels een Neo-update zullen krijgen via een patch hangt van de ontwikkelaar af en wordt dus niet door Sony verplicht. Oktober wordt hier als een deadline gebruikt, dus is het ontzettend waarschijnlijk dat de Neo console ook in oktober verschijnt.

Andere interessante informatie is het feit dat ontwikkelaars redelijk vrij zijn in geleverde beeldresolutie, zo kunnen ze experimenteren met zowel 4K- als 1080p-verbeteringen. Ook meldt Sony dat hun technische teams klaarstaan om ontwikkelaars te helpen indien ze niet aan een wenselijke 4K resolutie kunnen komen. Verder wordt nog maar eens bevestigt dat de Neo er qua CPU-kracht 1,3 keer op vooruit gaat, terwijl het op GPU-gebied zo’n 2,3 keer beter gesteld is met de Neo. Ook het intern geheugen mag een lichte snelheidsboost verwachten. De volledige PowerPoint-presentatie kan je hier bekijken.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden