Gaming Nieuws PC PS4 Videos Xbox One

E3 Recap: EA persconferentie (Star Wars, Titanfall 2, Fifa 17, Battlefield 1…)

De allereerste persconferentie van E3 2016 zit er al op en dit jaar mocht uitgever EA Games de spits afbijten. Onze recap vind je hieronder.

Story Mode voor Fifa 17

Het komt al vaker voor in andere jaarlijkse sportgames, een ingebakken verhaalmodus. Voor het eerst mogen we ook in een Fifa game een Story Mode verwachten, die gedoopt wordt als ‘The Journey’. Fifa 17 draait op de de Frostbite engine en de trailer vind je hierboven.

Titanfall 2 toont single- en multiplayer

Naast Battlefield 1 lanceert EA Games in quasi dezelfde tijdsperiode ook Titanfall 2 – het langverwachte vervolg op de Xbox en PC exclusive. Voor het eerst zal de franchise speelbaar zijn op PS4 en is er deze keer wél een single player modus aanwezig.

Mass Effect: Andromeda

Meer details over de nieuwe Mass Effect game duiken op in de vorm van een trailer. Mysterieus blijft het wel, al krijgen we wel nieuwe personages, rassen en meer vrijheid voorgeschoteld.

Toekomstige Star Wars projecten

EA heeft als enige uitgever de Star Wars rechten in handen en dat mogen we geweten hebben. Zo zal volgend jaar Star Wars Battlefront 2 verschijnen, mét content uit de nieuwe films. Verder komt Visceral in 2018 met een nieuwe Star Wars game, onder leiding van Amy Hennig – de voormalige schrijfster van de Uncharted franchise. Verder werkt ook Respawn aan een onaangekondigde Star Wars game.

EA Originals – Fe

EA Originals is een nieuw project van de uitgever en is bedoeld om kleinere indie-ontwikkelaars te ondersteunen in een aantal aspecten. Door het label EA Original te dragen, krijgen indie-ontwikkelaars meer steun en marketing. De Zweedse studio Zoink zal de eerste EA Original game lanceren, Fe. De trailer vind je hierboven.

Spetterende actie in Battlefield 1

Het slotstuk van de EA persconferentie was een gloednieuwe gameplaytrailer van Battlefield 1. Zowel beelden uit de single-player als de multiplayer werden uit de doeken gedaan.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden