Recap: Nintendo Switch presentatie

Jonathan Maes
Written By Jonathan Maes

Jonathan is an academic researcher at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Nintendo heeft vandaag in Tokio de Switch console verder uit de doeken gedaan tijdens een live persconferentie. Allereerst werd de releasedatum meegedeeld: vanaf 3 maart 2017 zal de Switch in de winkelrekken te vinden zijn voor een adviesprijs van €329. De console zal in een volledig grijze configuratie te koop zijn, maar ook in een configuratie met een rode en een blauwe Joycon.

Die Joycon controllers bevatten bovendien ook heel wat nieuwe features, zoals ‘HD Rumble’ en een IR-sensor. Verder bevatten deze ook de nodige sensoren die motion control mogelijk maken. Amiibo kun je er ook op plaatsen. De launchtitel 1 2 Switch moet een partytitel worden die de verschillende functionaliteiten van de Joycon moet tentoonstellen. Een andere bevestigde launchtitel is The Legend of Zelda: Breath of The Wild.

Nintendo heeft verder ook vermeld dat er een betalende online service zal zijn voor multiplayer. Abonnees kunnen maandelijks een NES en SNES game downloaden en een maand lang spelen.

Wat andere games betreft lijkt het launchaanbod bijzonder karig, want toppers zoals het aangekondigde Splatoon 2, Mario Kart 8 Deluxe Edition en de nieuwe titel ARMS verschijnen pas over enkele maanden. De nieuwe 3D Mario game die door het leven gaat als Super Mario Odyssey verschijnt pas in de feestperiode van 2017. Een volledig launchschema vind je op de afbeelding en de persconferentie zelf kan je herbekijken in onderstaande video.

https://www.youtube.com/watch?v=Ntzz8O7SpWs

Leave a Comment