Gaming Nieuws PlayStation PS4

Releasedatum voor Super Stardust Ultra

Gecharmeerd door Resogun? Fan van het shoot ’em up genre? PS4 binnen bereik? Goed nieuws: Housemarque brengt volgende week een nieuw vervolg in de Super Stardust serie naar PS4!

Vorig jaar in December kondigde Housemarque al aan dat het vervolg voor de Super Stardust serie naar de PS4 kwam, vandaag maakten ze de releasedatum bekend: 11 februari 2015, volgende week.

Misschien heb je nog niet gehoord van Super Stardust, maar je kent zeker Resogun wel, één van Housemarque’s laatste games die eind 2013 uitkwam en gratis te verkrijgen was via PlayStation Plus.

Van dezelfde makers komt de Super Stardust serie, die begon in 2007, met Super Stardust HD op de PS3 en PSP. Later werd de serie uitgebreid met Super Stardust Delta op de PS Vita. Nu kunnen fans van het shoot ’em up genre de serie echter ook op de PS4 spelen.

Genoeg gezever, op naar de game zelf.
SSU-psblogeu

Super Stardust Ultra laat je een ruimteschip besturen om planeten te redden van aanvallen door aliens tijdens een meteorenstorm. Het is de bedoeling zoveel mogelijk vijanden te verslaan en terwijl te vermijden geraakt te worden door kogels of meteoren. De droom van elke arcadefan.
Super Stardust™Ultra_20141128161637

Super Stardust Ultra kreeg voor de PS4 heel wat nieuwe planeten bij, en naast de ongeloofelijke grafische aanpassingen, komen er ook nog 9 verschillende gamemodi aan te pas.

Housemarque heeft ook nog vernuftig gewerkt met de sociale mogelijkheden op de PS4, zo laten ze de kijkers van streamers beslissen wat er vervolgens op de streamer zal afkomen. Kijkers van een gamestream kunnen via de chat stemmen, en daarna krijgt de speler (de streamer dus) met de meest gekozen vijanden af te rekenen.
16268223840_18c5a3c3b1_b

Alsof dat nog niet genoeg was, draait Super Stardust Ultra ook op 1080p en 60fps én ondersteunt 3D functies, om helemaal op te gaan in dit geweldige arcadespel.

Super Stardust Ultra komt exclusief uit op PS4, en is volgende woensdag verkrijgbaar voor €12,99 in de PlayStation Store, met een extra korting van 20% voor PS Plus-leden tot één week na de release.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden