Artikel Featured Gaming Nintendo

Retro nostalgie – nieuwe game voor de SNES

Op het hoogtepunt van al de commotie van de next gen consoles zoals PlayStation4 en Xbox One lijkt er hier en daar een nostalgisch verlangen te zijn naar de eenvoud van vijftien jaar geleden. Niet dat de verstokte gamers uitgekeken zijn op verbluffende graphics en spannende verhaallijnen, maar hier en daar groeit de appreciatie en de bewondering voor de spellen van het eerste uur.

product

Oudere games zijn nu al gegeerde verzamelobjecten waar er soms grof geld voor wordt gegeven, maar het gaat nog verder, er zijn mensen die werkelijk heimwee hebben naar de eerste consoles. Eén van die consoles was de zeer succesvolle SNES, beter bekend onder de koosnaam Super Nintendo. In 1999 werd deze console definitief uit de handel genomen.

Een slimme Amerikaan zag hier een gat in de markt en richtte Super Fighter Team op; een nichebedrijfje-uitgever, als enige in de wereld brengt deze firma nog nieuwe games uit voor oude console.

Na 15 jaar is er nu een “nieuwe” game uitgekomen voor de SNES, genaamd “Nightmare Busters”. De game kan enkel online worden aangekocht en is verkrijgbaar op beperkte voorraad. Voor 50 euro heb je dan ook terug een stukje geschiedenis en nostalgie in handen.

nb03

Commercieel niet haalbaar, denk je? Toch wel, er zijn genoeg die hard gamers- en verzamelaars die ze gretig aankopen. Ondertussen groeit het wereldje met mensen die spellen ontwikkelen voor consoles die al lang uit de winkelrekken zijn verdwenen. Onlangs verschenen er spellen voor de bijna voorhistorische Commodore 64 en de Atari 2600.

Nightmare-Buster-box

De auteursrechten worden regelmatig met de voeten getreden, maar de huidige makers van games, tolereren het en laten deze nieuwe subcultuur begaan. Zo is er nu zelfs een 8-bit games van Game of Thrones. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden