Reviews

Afro Samurai 2: Revenge of Kuma Volume 1 Review

Afro Samurai verscheen in 2009 als alternatieve hack-n-slash game met een retro-stijl en was best vermakelijk. Ruim zes jaar na de release van het eerste deel verschijnt Afro Samurai 2: Revenge of Kuma Volume 1, de eerste aflevering van een driedelige reeks. De ontwikkelaars gaan met het vervolg dus de episodische toer op, al kan je wel een bundelpakket aanschaffen met de volledige game. Maar of het eerste deel van Afro Samurai 2 ook in de smaak valt, lees je hieronder.

AS2 Screenshot 6 (March 2015)

Fans van de eerste Afro Samurai game zullen blij zijn te horen dat het verhaal verdergaat waar hij in 2009 was gestopt. De gebeurtenissen vinden plaats net na het einde van Afro Samurai maar dat kan voor nieuwkomers in de franchise best even verwarrend zijn. Ook over de inleiding van de game zijn we niet bepaald te spreken: Afro Samurai 2 komt traag op gang en als er eens wat actie op je scherm te voorschijn komt, wordt dat onderbroken door irritante en vaak onnodige cutscenes. Jammer, want het eerste deel in z’n geheel is al niet bijster lang. In tegenstelling tot de vrij slechte cutscenes zijn we wel te spreken over de geleverde artwork tijdens de laadschermen bijvoorbeeld die de game een goede sfeer laten uitstralen.

AS2 Screenshot 11 (March 2015)

De kenmerkende Afro Samurai stijl keert gelukkig wel terug in deel twee. Denk maar aan veel over the top actie, een hoop overdreven situaties en goede retro-rap muziekdeuntjes. In de game zal je vooral aan de slag gaan met een tweetal samuraizwaarden, die je ook nog eens kan gebruiken in combinatie met drie verschillende vechtstijlen: Master, Kuma en Afro. Elke stijl heeft zo z’n eigen min- en pluspunten, maar erg verschillend is het ook weer niet. Wel kan je doorheen de game upgradepoints verzamelen die je kan uitbesteden aan upgrades voor je verschillende stijlen. Vijanden zijn niet bijster slim en bieden ook weinig uitdaging. Waar we het erg lastig mee hadden is de fixed camera die op de meeste momenten gewoon verschrikkelijk gepositioneerd staat. De optie om ons zelf de camera te laten instellen wordt ons helaas ontnomen.

AS2 Screenshot 12 (March 2015)

Waar Afro Samurai 2: Revenge of Kuma echter volledig in teleurstelt is het grafische aspect van de game, want dat is gewoon echt slecht. De game kent een vrij lelijke letterbox waardoor de grootte van je scherm niet optimaal benut wordt. Je zou kunnen zeggen dat die bijdraagt aan de sfeer van Afro Samurai, maar ons lijkt het in ieder geval geen nuttige toevoeging. Verder zien de textures er echt niet goed en character models zijn gewoon slecht afgewerkt en ronduit slecht. Omgevingen zien er saai en flets uit, aandacht voor details ontbreekt en de levelontwerpen zijn repetitief. Om het nog erger te maken: animaties zijn vrij houterig. Alsof dat nog niet genoeg was, is de framerate van Afro Samurai 2: Revenge of Kuma soms om bij te huilen. De game draait standaard op een dertigtal beelden per seconde, maar framedips zijn eerder regel dan uitzondering. Menu’s zijn verschrikkelijk lelijk en onoverzichtelijk. Over een verbetering ten opzichte van de eerste Afro Samurai valt niet te spreken, integendeel.

Bodhi_School_0007

Afro Samurai 2: Revenge of Kuma Volume 1

Ontwikkeld en uitgegeven door Versus Evil

Gespeeld op PS4, ook verkrijgbaar op PC

Digitaal reviewexemplaar verstrekt door de ontwikkelaar. Ons reviewbeleid lees je hier.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden
Featured Mobile Reviews Smartphones en Tablets

Kingdom Rush Frontiers Review

We nemen eens een kijkje naar de allernieuwste Tower Defense game van Ironhide Studios op iOS: Kingdom Rush Frontiers. Frontiers