Featured Gaming PS3 Reviews Xbox 360

Earth Defense Force 2025 Review

Earth Defense Force 2025 is een game waarin je te maken krijgt met heel wat verschillende beestjes. Wat zou er gebeuren als gigantische spinnen en mieren de Aarde proberen over te nemen? Het klinkt als een script van een of andere televisiereeks, maar het is harde realiteit in de wereld van EDF 2025.  In de game maak je gebruik van een uitgebreid arsenaal om heel wat monsterlijk gespuis te vernietigen.

Vanaf de eerste level word je meteen in de actie gedropt. Je bevindt je in een moderne stad waar je als redder van de mensheid allerlei gigantische insecten moet vernietigen. Hiervoor kan je kiezen tussen vier verschillende classes, elk met eigen voor- en nadelen. Doordat de classes erg verschillend zijn, kan je elke missie opnieuw spelen met een aangepaste tactiek. Wing Divers kunnen dankzij een handige jetpack aanvallen vanuit de lucht, terwijl de grondtroepen wat meer vuurkracht hebben. Uiteraard word je als speler beloond in elke level: nieuwe wapens en nieuwe voorwerpen om het uitroeien van insecten wat gemakkelijker te maken.

EDF2025_NewModel_Hector

De gameplay is oerdegelijk: honderden beestjes uitroeien in een open-world stad waarin vrijwel elk gebouw nog eens vernietigbaar is levert gewoon pure fun op. De vijand is erg flexibel: spinnen kruipen op daken en zijkanten van gebouwen en zorgen als het ware voor chaos. De eerste missies zorgen niet echt voor variëteit: ga naar dat punt, roei alle vijanden uit en ga door naar je volgende missie. Gelukkig worden de levels heel wat gevarieerder en ingewikkelder naargelang het spel verdergaat. Hoe dan ook, grote insecten afslachten blijft geestig. Bovendien bevat EDF 2025 ook een co-op feature (zowel splitscreen als online) om samen met je vrienden de vijand – en de stad – te vernietigen in de naam van de mensheid.

Bekijk hier onze gameplaybeelden:

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=LSxl7KQw3Ks”]

Noot: door het gebruik van onze capture device en component-kabels wordt de game niet in breedbeeld weergegeven. Bij gebruik van een HDMI-kabel wordt de game wel degelijk in 16:9 beeldverhouding getoond.

Earth-Defense-Force-2025_2013_03-28-13_005

De graphics zijn voldoende, maar zeker niet uitmuntend. Gebouwen zien er niet super uit, en voorwerpen in de spelwereld zijn niet al te gedetailleerd. Uiteraard kunnen we dat vergeven voor een open world game, maar het kon zeker beter. Gelukkig zijn de textures wel prima in orde: er werd duidelijk veel aandacht besteed aan het uiterlijk van alle verschillende insecten. Het verhaal en de voice-acting prestaties stellen weinig voor, maar dat geeft EDF 2025 net een B-film charme.

bmUploads_2014-01-27_8457_MP_EDF-7

Een ander negatief punt van Earth Defense Force 2025 is de vrij lage framerate. Vooral bij intense gevechten met heel wat spinnen, mieren, bijen of robots op het scherm kan het erg schokkerig worden. De game mikt op 30 frames per seconde maar biedt jammer genoeg geen stabiele ervaring. De lagere framerate heeft geen grote impact op de gameplay: EDF 2025 is prima speelbaar, maar erg vlotjes is het dus niet.

bmUploads_2014-01-27_8455_MP_EDF-5

Gespeeld op PS3. Ook verkrijgbaar op Xbox 360.

Digitale reviewcode verstrekt door Bandai Namco. Lees ons reviewbeleid hier.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden