Risk vanaf morgen verkrijgbaar op PS4 en Xbox One

Jonathan Maes
Written By Jonathan Maes

Jonathan is an academic researcher at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Ubisoft heeft zonet aangekondigd dat Risk, het wereldberoemde bordspel, vanaf morgen te downloaden is voor PS4 en Xbox One. De details van de game hebben we hieronder even opgesomd.

Nieuwe uitdagingen, ouderwetse spanning

RISK op consoles biedt je een moderne twist in de strijd om wereldheerschappij. Je vindt nog steeds de authenticiteit van de traditionele regels terug, maar de grenzen van dit klassieke spel worden op verschillende manieren verlegd. Zo bekijk je de veldslagen in 3D, kun je de concrete doelen voor een overwinning aanpassen en zorgen de Legacy-spelregels voor nieuwe uitdagingen.

Ervaar de strijd aan het front

In deze nieuwe versie van RISK is er plaats voor vier spelers die vanuit een high-tech hoofdkwartier de commandant in zichzelf naar boven kunnen halen op het wereldwijde strijdtoneel. Gewonnen veldslagen worden hierbij beloond met spannende video’s vanaf de frontlinies. Van epische gevechten tussen tanks tot bloedstollende luchtaanvallen, je ziet het allemaal in unieke 3D-omgevingen.

Tactisch advies

Voor het eerst in de geschiedenis van RISK heb je nu ook toegang tot Iris, een geavanceerd AI-systeem dat je van tactisch advies voorziet. Bijvoorbeeld in de vorm van tutorials maar ook door middel van feedback die je op de hoogte houdt van wat er in de wereld gebeurt. Ook kun je online je oorlogstactieken op de proef stellen en het wereldwijd tegen spelers opnemen in vier verschillende talen.

RISK is vanaf morgen voor €14,99 te downloaden via het Hasbro Game Channel voor Xbox One en PS4, of via Xbox Live en PSN.

Leave a Comment