Featured Gaming Nieuws PC PS3 PS4 Xbox 360 Xbox One

Screenshots en Gameplaybeelden van Middle-Earth: Shadow of Mordor

De aankomende game Middle-Earth: Shadow of Mordor – gebaseerd op Lord of The Rings en The Hobbit – heeft een aantal nieuwe screenshots en een gameplayvideo meegekregen.

MiddleearthShadowofMordor_Screenshot_TalionMelee1

“Middle-earth: Shadow of Mordor brengt een duister verhaal over vergelding. Spelers nemen de rol aan van Talion, een ranger die alles verliest op de avond dat Sauron terugkeert naar Mordor. Tijdens Talions persoonlijke wraaktocht ontrafelen spelers het mysterie van de geest die hem in zijn macht heeft, ontdekken zij de oorsprong van de ‘Rings of Power’ en confronteren zij de ultieme vijand.

Met een dynamische next-gen game omgeving aangedreven door het Nemesis systeem, maken spelers een persoonlijk plan voor wraak. Zij zetten Mordor naar hun hand, waardoor de videogame een unieke ervaring voor alle spelers biedt. Iedere vijand die spelers tegenkomen is een uniek individu die zich onderscheidt met zijn persoonlijkheid, sterktes en zwaktes.

MiddleearthShadowofMordor_Screenshot_TalionMelee2

Door vijandelijke ontmoetingen worden persoonlijke aartsvijanden gecreëerd specifiek voor die gameplay sessie. Spelers moeten iedere vijand te slim af zijn om de groeperingen te infiltreren en domineren in de dynamische wereld die de acties en keuzes onthoudt en zich daaraan aanpast.”

De ontwikkelaar benadrukt volgende gameplay-elementen:

  • Talion: Spelers nemen de vorm aan van Talion. Enkele ogenblikken voor hij sterft verliest deze ranger zijn familie en alles wat hem dierbaar is. Hij staat op uit de dood door een mysterieuze ‘Spirit of Vengeance’.
  • Mordor: Middle-earth: Shadow of Mordor speelt zich af tussen The Hobbit enThe Lord of the Rings. Het verhaal begint in de nacht dat Sauron terugkeert naar Mordor en onrust zaait in de regio.
  • Nemesis Systeem: Ontdek een krachtige en dynamische next-gen gameplay, waarmee spelers door middel van hun acties relaties met en karakteristieken van de vijand vormgeven. Hierdoor wordt een persoonlijk en uniek verhaal gecreëerd met gameplay arcs die zelfs blijven bestaan, nadat de speler dood is.
  • Wraith Abilities: Spelers beheersen Wraith Powers om wraak te nemen op vijanden, groeperingen te infiltreren en om te domineren in een adaptieve wereld.
  • Melee Combat: Een verscheidenheid aan vijanden vraagt om verschillende tactieken. De spelers worden gestimuleerd om hun vaardigheden, talenten en wapens zodanig te verbeteren dat ze legendarisch worden, door een systeem met ‘rune’ beloningen die gebaseerd is op de strategie van de speler.

MiddleearthShadowofMordor_Screenshot_TalionPendingAttack

Middle-Earth: Shadow of Mordor verschijnt op PlayStation 4, Xbox One, PS3, Xbox 360 en PC. Een exacte releasedatum werd niet bekendgemaakt, hoewel de game hoogstwaarschijnlijk nog dit jaar in de winkelrekken zal liggen.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden