Gaming Nieuws PS4

Sony maakt details van PS4 Firmware 4.50 bekend, ondersteunt externe HDD’s

Sony heeft de details van haar aankomende PlayStation 4 Firmware Update 4.50 bekendgemaakt. Vanaf vandaag zullen geselecteerde beta-gebruikers een voorsmaakje kunnen proeven van de belangrijkste nieuwigheden in Firmware 4.50. De update heeft de codenaam Sasuke met zich meegekregen en beta-gebruikers zullen een mail ontvangen met instructions.

Een van de belangrijkste vernieuwingen is ondersteuning voor externe harde schijven, een feature waar gamers al lang op zitten te wachten. Vanaf Firmware 4.50 zal je een externe USB 3.0 harde schijf kunnen gebruiken. Je kunt er apps, games en opnames op kwijt en de PS4 zal schijven tot en met 8TB ondersteunen. De nieuwe firmware zal je ook toelaten om data van- en naar de externe harde schijf over te zetten.

Nog een nieuwe feature is het geburik van custom wallpapers. Je krijgt de mogelijkheid om een in-game screenshot te gebruiken als wallpaper en je kunt er ook zelf eentje maken in Sharefactory.

Verder heeft Sony het quick menu een update gegeven. Deze menu komt tevoorschijn wanneer je op de PlayStation-knop drukt en moet minder storend zijn dan voordien. Het snelmenu neemt nu slechts de helft van het scherm is en je kunt snel aan enkele belangrijke features zoals chat, het partysysteem en het bekijken van je online vrienden.

Notificaties hebben ook een update gekregen. Waar ze voordien allemaal in aparte tabbladen werden gegroepeerd, zullen ze nu in een simpel lijstje verschijnen.

De activity feed wordt bovendien meer actief, en vooral veel socialer. Dit is te merken in de ‘What’s New’ afdeling, waar je de mogelijkheid zal krijgen om Facebook-achtige posts te plaatsen. Text, foto’s and gif’s delen wordt vanaf nu mogelijk – en je kunt ook je vriendin erin taggen.

Fans van 3D Blu-Ray zullen ook tevreden zijn om te horen dat de PSVR vanaf nu ook stereoscopische 3D-films kan afspelen. De beta wordt vandaag uitgerold en in de komende maanden zal Firmware 4.50 voor iedereen beschikbaar gesteld worden.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden