Gaming Nieuws PS4

Sony maakt PS4 krachtiger dankzij update

Sony heeft heel stilletjes de rekenkracht van de PlayStation 4 vergroot dankzij een SDK (Software Development Kit) update. In de nieuwe versie van deze tools – waarmee ontwikkelaars aan de slag gaan om games te ontwikkelen – heeft Sony de zevende rekenkern van de console vrijgemaakt. Dat valt te lezen in een analyse op NeoGAF.

De processor van de PS4 bevat acht rekenkernen, waarvan twee gereserveerd voor het besturingssysteem. Dankzij deze nieuwe update, kunnen ontwikkelaars nu zeven van de acht rekenkernen gebruiken: en dat betekent extra rekenkracht, mooiere graphics en een stabielere framerate.

De Xbox One heeft quasi dezelfde processor en geeft ontwikkelaars al vanaf de release toegang tot 7 van de 8 rekenkernen. Het kleine prestatieverschil tussen de twee consoles op CPU-gebied is dus nu zogoed als weggewerkt.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden