Featured Gaming Nieuws

Sony voor de rechter gesleept door Killzone: Shadow Fall resolutie

De Amerikaanse tak van Sony Computer Entertainment wordt voor de rechter gesleept voor ‘valse reclame’. Douglas Ladore vindt dat Sony heeft gelogen bij de resolutie van Killzone: Shadow Fall. 

Killzone: Shadow Fall zou op een native 1080p resolutie draaien, maar gebruikt een “technologische shortcut om gelijkaardige resultaten te bereiken”.

De single player modus van Killzone draait op die native 1080p resolutie. De multiplayer daarentegen gebruikt een upscaler van een hoge kwaliteit, in feite bedraagt de resolutie daar slechts 960 op 1080, in tegenstelling tot 1920 op 1080 pixels. De lagere resolutie was nodig om een stabiele framerate van 60 fps te kunnen behouden.

Ladore vindt dat Sony valse reclame heeft gemaakt op video’s, de officiele website, sociale media en de verpakking van Killzone.

Unfortunately, Sony’s marketing and on-box representations turned out to be nothing more than fiction.”

Douglas Ladore eist maar liefst 5 miljoen Amerikaanse dollar.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden