Media

Special: Comedy Central BE Launch Event met Jeroom

Op GameTech7 lanceren we een nieuwe categorie waarin we naast de wereld van Games en Tech ook het medialandschap en bijhorende gebeurtenissen in Vlaanderen ontdekken. Onlangs werd aangekondigd dat muziekzender TMF plaats zou maken voor een uitbreiding van Comedy Central Vlaanderen, dat vanaf 1 november 2015 24/7 zal uitzenden. Comedy Central wordt dus een volwaardige zender voor televisiekijkend Vlaanderen. Dat brengt natuurlijk een hoop vernieuwingen met zich mee, die uitgebreid werden getoond op het Launch Event en de bijhorende persconferentie.

99

Make life funnier

Make life funnier, het is dé slagzin van Comedy Central en de televisiemakers willen iedereen die ‘zapt’ binnen vijf minuten aan het lachen brengen, omdat “het leven al zo ernstig genoeg is”. De 24/24 programmatie van Comedy Central Vlaanderen zal kijkers de kans geven om een hoop Amerikaanse programma’s te ontdekken. Liefhebbers van animatieseries zoals South Park of Family Guy zullen bijvoorbeeld erg tevreden zijn, gezien nieuwe afleveringen vrijwel onmiddellijk verschijnen na de uitzending in Amerika. Ook een grote topper is The Daily Show met presentator Trevor Noah, die Jon Stewart opvolgt. Af en toe zullen ook de bekende ‘Comedy Central Roaches’ uitgezonden worden: hilarische shows waar bekende personen het vuur aan de schenen worden gelegd.

Naast de programmatie op de digitale televisiezender zal veel van Comedy Central’s content ook online te bekijken zijn en op een mobiele applicatie. De zender wil hiermee vooral jongeren aantrekken.

642x999_59469824

Lokale programmering

Naast de bekende Amerikaanse programma’s zal Comedy Central ook zorgen voor exclusieve programmatie gericht op de Nederlandse en Belgische markt. Een voorbeeld hiervan is het reeds bestaande Popoz, een serie over twee rechercheurs die op een vrij absurde manier de criminaliteit bestrijden. Volgens Maurice Hols – CEO van Viacom Benelux – staat Comedy Central ook open voor samenwerkingen met lokale comedians.

Ons interview met Jeroom lees je op de volgende pagina.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Media Mobile Tech Nieuws

Medialaan lanceert Stievie Free applicatie

Via de Stievie Free applicatie is het nu mogelijk om gratis de zenders van Medialaan (VTM, 2BE, Vitaya, VTMKZOOM &
Gadgets Media Nieuws

Hardcore Henry: De eerste film in First Person

Games in het First Person perspectief zijn natuurlijk geen uitzondering, maar voor het eerst duikt er ook een film op die