Media

Special: WWE Live WrestleMania Revenge Event Brussel

De bekende worstelaars van het WWE gaan na het belangrijkste worstelevent van de Verenigde Staten – WrestleMania – altijd op tournee doorheen Europa om kennis te maken met hun Europese fans. Een bezoekje aan Brussel mocht naar goede jaarlijkse gewoonte uiteraard niet ontbreken en dit jaar waren er in Vorst Nationaal een hele hoop bekende supersterren van de partij. Onder meer Dean Ambrose, Triple H en AJ Styles maakten hun opwachting in een uitverkochte zaal.

Sports Entertainment is ontzettend big business, en hoewel WWE in onze contreien heel wat minder bekend is dan in bijvoorbeeld de States, het Verenigd Koninkrijk en Canada heeft het grootste worstelbedrijf zeker en vast een hoop doorwinterde fans. De supersterren van WWE bezoeken elke dag een andere stad in Europa en touren onder andere door de UK, Amsterdam, Duitsland en Spanje. Het hartje van Europa mag dan natuurlijk niet ontbreken in de WWE Live tour.

De WWE Live ervaring

Een groot deel van de bekende supersterren die je wekelijks op televisie kan zien stonden op 21 april in Vorst Nationaal klaar om een spetterende show te geven. Niet alleen de worstelaars reizen mee, maar ook voor de fans bekende personen zoals de scheidsrechters en ring announcers gaan mee op tournee zodat Vorst Nationaal even helemaal ondergedompeld wordt in de WWE-sfeer.

AmbroseHHH

De hoeveelheid starpower in Brussel was absoluut niet van de minste. Sterker nog, het event in Brussel had ongetwijfeld een van de meest indrukwekkende line-ups van de Europese WrestleMania Revenge tour. Byron Saxton presenteerde het event, terwijl Eden Stiles voor de ring announcing verzorgde. Welke sterren waren er allemaal aanwezig in Vorst Nationaal? Intercontinental Champion The Miz samen met Maryse, United States Champion Kalisto, WWE COO Triple H, Dean Ambrose, AJ Styles, Chris Jericho, Alberto Del Rio, Dolph Ziggler, Damien Sandow, Fandango, Kevin Owens, Sami Zayn, The Big Show, Kane, Braun Strowman, Erick Rowan, Goldust, Victor van The Ascension, Curtis Axel, R-Truth, Paige, Natalya, Alicia Fox, Eva Marie, Lana, Naomi, Tamina en Summer Rae. Een hele hoop bekende namen die samen het publiek van maar liefst tien matches heeft voorzien.

De eerste match was meteen voor de intercontinentale titel en hoewel kampioenschappen zelden worden uitgewisseld op live events, bezorgden Miz en Ziggler een leuke eerste match waardoor de toon meteen werd gezet. Ook de US-titel werd verdedigd met een overweldigende steun voor de Mexicaanse ‘luchador’ Kalisto. Vervolgens zorgde Alberto Del Rio voor een tweetal leuke en snelle matches met Damien Sandow en fan-favorite Fandango die in Brussel op massaal gejuich kon rekenen. De vrouwendivisie van WWE kent sinds de laatste maanden een enorme groei in zowel kwaliteit als populariteit en de 8-man tag match was zeker en vast een mooie aanwinst op het rooster.

wwebrussels

Sami Zayn en Kevin Owens zorgen voor een ontzettend leuke match die heen en weer ging in het voordeel van beide tegenstanders. Vooral de duivelse tactieken van Owens gecombineerd met de ontzettend grappige persoonlijkheid van laatstgenoemde (denk maar aan het stelen van Sami Zayn’s hoedje en het nabootsen van z’n bekende dansje) zorgen voor een spektakel waar het publiek helemaal mee in opging. Nog een topper was AJ Styles die het opnam tegen veteraan Chris Jericho in een verdeeld stadium. Toch kon Jericho het gezang van de arena in de voorkeur van Styles niet duldden en speelde voor de match met het publiek. Wat volgde was een uitstekende match met een hoop spannende false finishes om de spanning erin te houden. Goldust, Curtis Axel, Viktor en R-Truth zorgen opnieuw voor een leuk en grappig moment en we zagen de vorming van ‘The Golden Truth’, een storyline die al maanden draait op de wekelijkse televisieshows. Verder zagen we ook een tag-team match met Big Show en Kane versus Erick Rowan en Braun Strowman. Vooral Big Show kon genieten op het immense gejuich van het publiek.

De afsluiter van de avond was een Main Event tussen twee toppers Dean Ambrose en Triple H. Naar goede gewoonte is de Main Event dé match van de avond en Brussel was hierop geen uitzondering. De match was ontzettend goed opgebouwd en bevatte tal van grappige elementen die je enkel maar in een ‘house show’ kan meemaken. Denk maar aan een scheidsrechter die zich iets te veel fysiek moeit, en hoe de altijd grappige Dean Ambrose de snode tactieken van Triple H tot z’n voordeel gebruikt. Ambrose plantte Triple H tegen de mat met een welgemikte Dirty Deeds. Een meer dan geschikte afsluiter voor een WWE Live Event van topkwaliteit en met oorverdovend enthousiasme van het publiek.

WWE Live

WWE Live Brussels zit er voor dit jaar weer op. Wil je op de hoogte blijven van de WWE Events in Nederland en België voor de komende Europese tours, dan kan je het Nederlandse Twitter-account van WWE volgen of de kanalen van organisator Greenhouse Talent volgen. Een ding staat vast: een WWE Live Event moet je als fan eens meemaken en de atmosfeer ‘live’ is niet te vergelijken met de beelden die je ziet op televisie. Hier kan je een Nederlandstalige Facebookpagina vinden om updates te ontvangen over WWE.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Media

Special: Comedy Central BE Launch Event met Jeroom

Op GameTech7 lanceren we een nieuwe categorie waarin we naast de wereld van Games en Tech ook het medialandschap en
Media Mobile Tech Nieuws

Medialaan lanceert Stievie Free applicatie

Via de Stievie Free applicatie is het nu mogelijk om gratis de zenders van Medialaan (VTM, 2BE, Vitaya, VTMKZOOM &